Speltips: West Ham vinna matchen @ 1,75 - X3000 -

Dags för returmatch i Europa League mellan West Ham och Freiburg. Första mötet vann Freiburg med 1-0 efter att in hopparen Michael Gregoritsch enkelt rullat in bollen tio minuter från slutet. Större delen av Europa och VAR-rummet ropade på straff till West Ham när Noah Weisshaupt var högt uppe med armen och blockade en Hammers chans, men den spanske domaren ville annat trots att han själv var ute och kollade på skärmen.

När lagen möttes i Europa Leagues gruppspel var det West Ham som var starkast och vann både på London Stadium (2-0) och Europa-Park (2-1).

Inför detta möte har West Ham kryssat hemma mot Burnley (2-2) och Freiburg vann borta mot Bochum med 2-1. Två lag som håller till i det nedre skiktet av sina respektive ligor. I Premier League har West Ham 43 poäng på 28 matcher och befinner sig på sjunde plats. Freiburg är på åttonde plats i Bundesliga och har spelat in 33 poäng på 25 matcher. Så rätt jämnt skägg mellan lagen när det gäller spelet i de inhemska ligorna.

Emerson Palmieri (sen test) och Maxwel Cornet är de som dras med skador i West Ham medan Freiburg saknar Kenneth Schmidt, Max Rosenfelder, Noah Weisshaupt och Daniel Kofi-Kyereh. Kommer även invänta besked från läkarteamet angående Jordy Makengo (sjukdom), och Phillip Lienhart (ljumskskada).

Bowen avgör för Hammers

Första mötet var rätt avslaget stundtals och båda lagen hade säkert varit hyfsat nöjda med kryss men här kommer i alla fall hemmalaget behöva gå fram och lira mer offensivt. Finns bra power i de främre leden med Mohammed Kudus, Lucas Paqueta, James Ward-Prowse, Michail Antonio och även Danny Ings som blev poängräddare senast i ligan. Den som man dock sätter störst hopp till och som behöver bli lite mer jämn i sitt målskytte för att vara säker på en plats i Gareth Southgates EM-trupp i sommar är Jarrod Bowen. Har 14 ligamål under säsongen men bara målat i en av de nio senaste. Behöver kliva fram här och visa vägen. Bör kunna ta till vara på någon fin passning från Paqueta, Ward-Prowse eller Tomas Soucek som alla är bra med fötterna. Bowen drog iväg fyra skott i Tyskland varav två på mål. Kan således vara en idé att spela Bowen som målskytt eller åtminstone målträffare. Omkring 2,50 i odds både på att han nätar och får iväg (minst) två skott på mål.

Huvudspelet blir dock att West Ham vinner matchen. Gick som bekant hela vägen förra säsongen i Europa Conference League efter att slagit ut starka lag som FCSB, Anderlecht, Gent och AZ på vägen till finalen där man besegrade Fiorentina med 2-1. Den som avgjorde finalen var så klart Jarrod Bowen. Även om Freiburg målmässigt har övertag inför matchen så har West Ham vetskapen att man vunnit mot dem två gånger och på hemmaplan (i gruppspelet) var man rätt överlägsna och hade förutom de två målen en boll i ribban och ett Bowen-mål hårfint underkänt för offside.

Spelet sitter om West Ham vinner matchen.
This is the stats tab
This is the post tip