West Ham tar emot Leeds på måndagskvällen.
Mitt speltips: Rak etta på hemmalaget.
2.15 hos Betsafe & Nordicbet

Leeds tabellrad på 11-2-13 säger det mesta om laget. Väldigt ojämna då de en bra dag kan matcha de flesta lag, medan omvänt, en dålig dag kan de förlora mot alla. Bielsas gäng har alltid ambitionen att spela med samma energikrävande presspel. Får de träff spelmässigt ser de ut som ett lag som kan utmana om Europaplatser, finns inte energin ser de tama ut. Spelar inte så stor roll kanske, men Leeds har förlorat 12 av sina senaste 13 matcher i London, så trivs inte så bra i just de matcherna. Vad som däremot kan spela roll är att Bielsas gäng är ett av ligans svagaste lag på egna fasta situationer, medan West Ham är riktigt bra på just det. När West Ham vann motsvarande match i höstas var det just två fasta situationer som avgjorde.

Leeds dras med en del skadeproblem då bland annat Kalvin Phillips och Rodrigo missat ett par matcher. Spanjoren spelade en U23-match i fredags och kan väl eventuellt spela en del av matchen mot West Ham, verkar som att Phillips är out och det är ett avbräck. Förlorat fyra av de senaste sex matcherna och gjorde väl ingen kanoninsats mot ett Villa utan Grealish senast. Bielsa spelar med samma lag i stort sett och känslan är att vissa spelare inte ser superfräscha ut för dagen.

Med bara 10-12 matcher kvar av ligan ligger West Ham alltså sexa. Detta trots att laget bara spelat 26 matcher (de flesta står på 27 eller 28 spelade). Moyes har fått ihop det bra med ett bra försvarsspel. Har dessutom fått in Lingaard som gjort det bra, har Cresswells inläggsfot och Fantasy PL-favoriten Souceks tyngd i boxen. Har 7-1-2 senaste tio PL-matcherna, där enda förlusterna kommit mot Liverpool och Man City. Trots förlusten mot Man City senast var prestationen bra och West Ham matchade faktiskt Peps gäng hyfsat. Levde verkligen in på målsnöret.

Vunnit fyra av de senaste fem hemmamatcherna och ser riktigt bra och solida ut. Tycker 2.15 på hemmalaget känns för bra för att motstå här.

This is the stats tab
This is the post tip