West Ham och Manchester City går in i säsongen på lördagen. Tidigt på säsongen betyder ouppvärmda försvarslinjer och det tänker jag utnyttja. Jag tror det blir målgad eftermiddag på London Stadium. Både lagen gör mål-spelet ligger uppe runt 2x och det tycker jag är för högt.

De flesta känner till Man Citys trupp från förra säsongen, den har inte hänt allt för mycket i truppen. Har väl inte riktigt ersatt Komany på mittbacken, vilket ska bli spännande att se hur det utvecklar sig. En backlinje finns såklart, men inte den där bredden vi är vana med när det kommer till City. Framför allt inte på mittbackarna. Mittfältaren Rodri har plockats in och fick speltid senast i Community Shield-vinsten mot Liverpool (efter straffar). Ser väldigt spännande ut och kommer få chansen denna säsong.
Sane och Benjamin Mendy är skadad, medan Laporte och Fernandinho inte riktigt är matchredo än. Det är heller inte Aguero.

West Ham och Pellegrini har spenderat stora pengar denna sommar, men även tappat stora namn. Fanbärarna Andy Carroll och Marko Arnautovic har lämnat laget. In har The Hammers plockat in Sébastien Haller från Eintracht Frankfurt. Han gjorde 19 mål för den tyska klubben förra säsongen Pellegrini är i behov av att få igång honom så snabbt som möjligt. Har svårt att se hur han ska misslyckas faktiskt. Haller har även playmakern Pablo Fornals bakom sig, som har plockats in från Villarreal. Kan bli mycket intressant.
Tycker det blåser positiva vindar i West Ham nu – så länge försvaret kan hålla sig skadefria så kommer offensiven med Felipe Anderson, Chicharito, Lanzini, Antonio, Snodgrass och nye strikern Haller att leverera. Den saken är jag säker på.

Minuset för West Ham är att Lukasz Fabianski inte riktigt är i matchform än – återstår om han startar här men jag har saknat honom under försäsongen. Även Mark Noble inleder säsongen skadad.

Troliga startelvor:
West Ham United:
Fabianski; Fredericks, Balbuena, Diop, Cresswell; Rice, Wilshere; Anderson, Fornals, Lanzini; Haller
Manchester City:
Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Zinchenko; Rodri, De Bruyne, D.Silva; Bernardo, Sterling, Jesus

Tycker det sprudlar om dessa två lags offensiv. Tror på en svängig match där West Ham, på hemmaplan, hittar sina lägen. Än är det tidigt på säsongen så allt för samspelta bör inte City vara. Gillar oddset.

SPEL: Både lagen gör mål till 1,98x
1/5 units – hos Unibet

Twitter@ Holmbergake

www.spreadsheet.se/holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip