Manchester Citys titeljakt dundrar vidare och Pep Guardiolas mannar tycks snabbt lyckats skaka av sig besvikelsen efter Champions League-uttåget. Jag har mycket svårt att se West Ham ha särskilt mycket att sätta emot City med siktet fullt inställt på att säkra ligatiteln.

West Ham:

The Hammers kan kliva förbi Manchester United och upp på sjätte plats i tabellen vid seger här. David Moyes mannar återvände till segerspåret efter fyra segerlösa matcher när redan nedflyttade Norwich krossades med 4-0 förra helgen. Det lär bli desto tuffare här än mot ett oinspirerat Norwich, men West Ham är motiverat att på nytt ta sig ut i Europa och lär bjuda upp till dans.

Två av målskyttarna mot Norwich – Said Benrahma och Michail Antonio – tvingades kliva av skadade och det återstår att se om duon kommer till spel mot City. Angelo Ogbonna är skadad, och det finns även ett litet frågetecken för Craig Dawson här.

Preliminär startelva: Fabianski; Cresswell, Zouma, Dawson, Coufal; Rice, Soucek; Benrahma, Lanzini, Bowen; Antonio

Manchester City:

Har svarat upp beundransvärt efter det tunga Champions League-uttåget och visat att siktet är fullt inställt på att leverera under säsongens avslutande matcher och se till att Premier League-titeln på nytt hamnar i ljusblåa händer. City studsade först tillbaka med en 5-0-seger mot Newcastle och i veckan bortabesegrades Wolves med hela 5-0, där Kevin De Bruyne var i fenomenal form och stod för hela fyra mål.

Precis som West Ham har City en del skadebekymmer, där det framför allt är avbräcken i de defensiva leden som ställer till det för Pep Guardiola. Rúben Dias, Kyle Walker och John Stones är alla borta för återstoden av säsongen. Dessutom tvingades Aymeric Laporte av efter en duell med Raúl Jimenez och Fernandinho hade problem med en muskel. Håll koll på om duon kommer till spel här – om inte kanske Rodri behöver ta klivet ned och ackompanjera Nathan Aké i mittförsvaret. Offensivt finns det dock gott om alternativ och tio gjorda mål på de två senaste matcherna vittnar om vilken offensiv kapacitet det finns i det här City-laget.

Preliminär startelva: Ederson; Zinchenko, Aké, Rodri, Cancelo; De Bruyne, Gündogan, Silva; Foden, Sterling, Mahrez

Speltips:

Jag kan inte se hur Manchester City ska släppa den här ligatiteln ur sitt grepp, trots att de defensiva avbräcken orsakar en hel del huvudbry för Pep Guardiola. West Ham är motiverat, men formen har inte varit på topp de senaste veckorna – när Europaspelet dessutom tagit en hel del fokus. Om Antonio och Benrahma kommer till spel har West Ham spelare som kan såra en skadeskjuten City-backlinje och jag tror den här matchen kan bli både målrik och underhållande med tanke på hur City har öst in mål den senaste veckan. City vinner – och det kommer rassla i nätet.

Manchester City vinner & Över 2,5 mål finns till 1,92 hos Nordicbet .

TV: Melker går för det igen denna jackpotomgång!





This is the stats tab
This is the post tip