West Ham gästas av Newcastle United på Olympic Stadium i London under lördagseftermiddagen och undertecknad tror att denna match ska ses med god chans att bli en målrik sådan.

Läget i tabellen är som så att hemmalaget West Ham just nu återfinns på en femteplats i Premier League. På poängkontot finns 41 poäng, vilket just nu är två färre än tabellfyran Manchester United och just dessa två är i allra högsta grad med i racet om en topp fyra-plats som innebär Champions League-spel nästa säsong.

Ser vi till vad West Ham presterat i närtid så är det lite blandade prestationer. Seger mot Kidderminster i FA-cupen efter förlängning. därefter seger, men en knapp sådan hemma mot Watford som slogs med 1-0 och nu allra senast blev det "bara" en poäng mot Leicester på bortagräs efter 2-2.

Newcastle United som agerar bortalag slåss för sin överlevnad i finrummet. Gästerna har nyligen tagit sig ovanför nedflyttningsstrecket och noteras i detta nu för 21 poäng på 23 matcher och är med den poängskörden fyra poäng före Norwich, men då också med en match mindre spelad.

Newcastle har tre raka vinster i bagaget och att detta lag har lyft sig är glasklart. Min idé inför avspark i London är att gästernas starka form ger dem en rejäl skjuts i självförtroende och jag tror att de kommer ge West Ham en riktigt bra match här.

SPELTIPS
bet365 ger 1.89 på över 2,5 mål i matchen och det oddset synar jag.

2-1 eller 1-2?

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip