Speltips: Newcastle rak seger till 2.20 hos Expekt .

West Ham och Newcastle kommer från varsin seger under sina Europa-äventyr i veckan. Newcastle körde över PSG fullständigt på hemmaplan och vann med 4-1, medan West Ham lyckades lösa en 2-1 seger borta mot Freiburg i Conference League.

Newcastles seger mot PSG var både imponerande och överväldigande. Man lät knappt PSG andas och det var en nästintill fulländad prestation från Eddie Howe och hans lag. Även i ligan har man fått fart på maskineriet ordentligt. Tre raka vinster utan att släppa in mål och kan man fortsätta så här blir man att räkna med ordentligt i år.

Hemmalaget har även dem fått en fin start på säsongen. En sjundeplats efter sju omgångar och endast två förluster som har kommit mot Liverpool och Manchester City. Här tror jag dock man stöter på trubbel igen, och det av flera anledningar.

Förutsättningarna ger Newcastle fördel

Utöver Newcastles fantastiska form ser jag andra yttre omständigheter som gör att jag tror på Newcastle-seger här.
Man får en dags mer vila än West Ham som spelade torsdag kväll. Matchen spelades även i Tyskland vilket gjorde att man behövde resa hem till London. Därefter behövs återhämtning och knappt en ordentlig träning innan det är dags för match igen.

Känslan är även att Newcastles trupp är aningen bredare för att klara av ett späckat spelschema, där det även finns chans att Callum Wilson och Joelinton är redo för spel igen efter skador.
Ett tapp för Newcastle är att Anthony Gordon missar matchen pga avstängning, men inget nytt att uppdatera på skadefronten utöver de som redan är borta. West Ham väntas fortsatt sakna Michail Antonio.

Värt att nämna är även att West Ham inte slagit Newcastle på hemmaplan sedan 2019.

Jag ser Newcastle som det bättre laget i grunden, och med en bredare trupp och en extra dags vila tycker jag att Newcastle rak seger till 2.20 hos Expekt är ett väldigt fint spel!
This is the stats tab
This is the post tip