Gästerna var illa ute och räddade omspel på tilläggstid. Tror det formstarka PL-laget tar returen på större allvar.

Senaste möte
Bournemouth - Wigan 2-2

LEAGUE ONE
1. Wigan 26 17 6 3 50:12 57

Wigan hemma
14 8 5 1 21:4 29

Formen
O, O, V, O, O

Senaste match
Wigan - Peterborough 0-0

Premier League
13. Bournemouth 23 6 6 11 24:35 24

Bournemouth borta
11 2 3 6 8:17 9

Formen
V, O, O, V, O

Senaste match
Bournemouth - Arsenal 2-1

Ja, Bournemouth var illa ute senast. Wigan ledde med 0-2 och det krävdes ett hårt arbete för att komma tillbaka och kvittera på tilläggstid. Sedan dess har Wigan lirat 0-0 hemma mot Peterborough och Bournemouth knäppte till Arsenal med 2-1 på hemmaplan i Premier League. Borde varit en hygglig vitamininjektion!

Bournemouth och Wigan har en liknande formkurva med att varva kryss och segrar. Wigan har dock tappat flytet på sistone. Tre 0-0-matcher på sista fem och bör nånstans ha uppflyttning till Championship som primärt mål. Har mittenlaget Plymouth borta på lördag. För Bournemouths del väntar West Ham på bortaplan på lördag. Det lär bli en del rotation hos gästerna, men deras trupp är ju givetvis på en högre nivå än Wigans och det kan vara till deras fördel med tanke på det täta matchandet.

– För några spelare kanske det var en chock, men jag tror de kan fotboll och vet att de här matcherna kan vara riktigt svåra. Vi kommer definitivt inte underskatta dem (Wigan) i den här matchen, säger Bournemouth-bossen Eddie Howe som inte har några nya skadeproblem.

SPELTIPS
Jag tror att Bournemouth har en bra chans här till ett bra odds. Spelar bortalaget draw no bet till 1.95 hos William Hill (3/5 units). Pengarna åter vid kryss i matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip