Mitt spel: Under 2,5 mål i matchen till 1.724 hos Pinnacle.


Andraplacerade Sheffield United ställs mot mot tjugotredje placerade Wigan på DW Stadium i the Championship!

Hemmalaget Sheffield United har, bortsett från en sämre period under Oktober månad gått väldigt starkt rakt igenom säsongen hittills. Man befinner sig just nu på en andraplats bakom Burnley med en match mindre spelad, och kan med en vinst här ta sig inom tre poäng av ligaledaren.

I senaste matchen lyckades man hålla ut till seger mot Huddersfield efter gamla goda Billy Sharps ledningsmål i den femtonde minuten, i en match som stundtals dominerade. Sheffield United har absolut truppen för att studsa direkt upp till Premier League igen och det känns som man har fått fart på sakerna ordentligt.

Wigan och andra sidan har det tuffare i the Championship. Man ligger just nu näst sist med fyra poäng ner till jumbon Huddersfield och behöver rycka upp sig rejält för att inte halka ner i Ligue One. Senast mot Millwall lyckades man knipa en poäng efter ett 1-1 resultat som hade kunnat gått åt båda håll.

Wigans hemmaspel har varit ett av många stora problem hittills den här säsongen. Faktum är att man endast lyckats ta tre poäng EN gång på de senaste elva hemmamatcherna i ligaspelet. Det är självklart siffror som vi tar i beaktning när vi försöker analysera den här matchen närmare.

Sheffield United har tre raka segrar på bortaplan där man har tagit tunga segrar mot West Bromwich, Bristol City och Cardiff. Detta har man även gjort utan att släppa in ett enda mål på dessa tre matcher.

Men statistiken jag till slut väljer att luta mig mot är målstatistiken. Endast en av Sheffield Uniteds senaste nio bortamatcher har gått över 2,5 mål-linan. Faktum är också att Wigan inte heller är det mest målglada laget framåt, då man endast gjort tjugotvå mål på lika många spelade matcher.

För den sugne tror jag inte Sheffield United rak seger är dumt alls då det finns till fina odds, men med mål-statistiken i ryggen känner jag mig väldigt trygg med att spela under 2,5 mål i matchen till 1.724 hos Pinnacle!


Förväntad startelva Wigan:
Jones - Bennett, Whatmough, Tilt, Darikwa - Shinnie, Power - McClean, Keane, Lang - Broadhead.

Förväntad startelva Sheffield United:
Foderingham - Ahmedhodzic, Egan, Clark - Baldock, Norwood, Osborn, Stevens - Ndiaye, Berge - McBurnie.
This is the stats tab
This is the post tip