Kvalspel mellan Wolfsburg och Holstein Kiel. En biljett i det tyska finrummet ligger i potten!
Båda lagen gör klickas till dubbla pengen hos den nya uppstickaren FastBet .

Wolfsburg undvek en direkt-nedflyttning efter segern i den sista omgången mot Köln med 4-1. Det blev dock kvalspel för andra året i rad för Die Wölfe. Sett till lagets förväntningar är det naturligtvis långt ifrån godkänt för en klubb som tidigare mer eller mindre prenumererat på Europa-platser. Så sent som 2008/2009 lyfte faktiskt vargarna Die Meisterschale.
Den här säsongen har kantats av mycket skador och laget har haft stora problem hemma på Volkswagen. Frågan är om man gör Hamburg och Köln sällskap i Zweite?

Holstein Kiel var nykomlingar i Zweite Bundesliga den här säsongen och nu gör man alltså upp om en plats i det tyska finrummet med Wolfsburg. Otroligt stort naturligtvis! Två raka uppflyttningar hör inte till det normala om man säger så.
Kiel slutade på en tredjeplats i den andra divisionen bakom Fortuna Düsseldorf och Nürnberg.
Tredjeplatsen var aldrig hotad och tränaren Markus Anfang valde att vila sina nyckelspelare i den sista omgången, trots det besegrades Braunschweig med tennissiffror - 6-2!

Preliminära laguppställningar

Wolfsburg 4-3-3
Casteels; Verhaegh, Knoche, Brooks, William; Malli, Guilavogui, Arnold: Steffen, Origi, Brekalo
Missar: Mehmedi (5/1), Osimhen (12/0), Jung (2/0), Tisserand (16/0)
Tveksamma: Verhaegh (31/2), Didavi (30/9), Camacho (11/0), Bazoer (13/0), Jaeckel (3/0)

Holstein Kiel 4-1-4-1
Kronholm; Herrmann, Schmidt, Czichos, Bergh; Peitz; Schindler, Kinsombi, Drexler, Lewerenz; Ducksch
Missar: -
Tveksamma: Herrmann (30/0), Drexler (31/12) - enligt rapporter kommer båda att starta.

Motivering:
Wolfsburg kommer självklart att gå för seger på hemmaplan för att skapa sig ett bra läge inför returen. Undertecknad räknar med att vargarna åtminstone gör en kasse mot Kiel som är betydligt mer orutinerade i dessa sammanhang.
Ytor bakåt kommer dock att uppstå och gästerna har en fruktad offensiv som definitivt inte ska underskattas. Trion Dominick Drexler, Kingsley Schindler och Marvin Ducksch har tillsammans stått för 42 kassar i andraligan! Den sistnämnde vann skytteligan och faktum är att Holstein Kiel gjorde flest mål (71) i Zweite Bundesliga - tio fler mål än Nürnberg och 14 fler än Düsseldorf som vann serien. Noterbart är att hela trion vilades i 6-2 segern i helgen!

Gästerna borde kunna stå upp bra här, inte minst med tanke på skadesituationen i Wolfsburg. Med tanke på var styrkorna sitter i Holstein Kiel så känns båda lagen gör mål helt klart intressant till dubbla degen hos FastBet .

Hur spelar ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till vid rygg!


This is the stats tab
This is the post tip