Fredagsmatchen i den tyska Bundesliga hämtas från Volkswagen Arena där Wolfsburg gästas av Mainz 05. Det är ett vidöppet möte, utan någon större favorit till seger. När lagen möttes förra säsongen vann Mainz bortamötet med 3 - 2. Denna säsong har de också gått segrandes ur fajten och vunnit med 3 - 0 på hemmaplan. Men Mainz är utan seger i de fyra senaste omgångar. Inget av lagen har bra form inför mötet. Dock är båda lagen starka i den sista tredjedelen - bra nog för att bryta ner varandra.

Wolfsburg klarade inte av att följa upp segern över Arminia Bielefeld med 4 - 0. I stället blev det en storförlust mot stormakten Dortmund, med tennissetsiffrorna 1 - 6. Starkt att göra ett mål på ett bra försvar. Dock var Wolfsburg bleka i defensiven. På de fem senaste omgångar har de släppt in 14 mål. Med fyra omgångar kvar är inte kontraktet helt säkrat. Det är 6 poäng ner till Stuttgart, som har en kvalplats. Laget är hårt skadedrabbat med Paulo Otavio, William, Luca Waldschmidt, Maxence Lacroix, Micky van de Ven och Renato Steffen borta. Framåt finns Lukas Nmecha, med 8 fullträffar i Bundesliga denna säsong.

Chansen till att näta på Mainz är stor. För Mainz är det nästsämsta bortalaget i divisionen. Förvisso tog de poäng senast mot Stuttgart på hemmaplan, i en mållös tillställning. Dock släpper de in en massa mål på bortaplan. I samtliga fem bortamatcher har de misslyckats med att hålla nollan. Framåt finns Jonathan Burkardt, med 10 fullträffar, samt Karim Onisiwo i högform, med två mål på de tre senaste bortamatcher. I sjukstugan finns Alexander Hack, Jeremiah St Juste, Lee Jae-sung och Delano Burgzorg.

I och med att båda lag har fina anfallsvapen kan vi bjudas på ett underhållande möte med minst ett varsitt mål från båda lagen.

Speltips Wolfsburg - Mainz:
Båda lag gör mål - odds 1.75 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Wolfsburg:
Koen Casteels, Kevin Mbabu, John Brooks, Sebastiaan Bornauw, Yannick Gerhardt, Xaver Schlager, Maximilian Arnold, Ridle Baku, Max Kruse, Jonas Wind & Lukas Nmecha.

Preliminär startelva - Mainz:
Robin Zentner, David Nemeth, Stefan Bell, Moussa Niakhate, Silvan Widmer, Anton Stach, Dominik Kohr, Jean-Paul Boetius, Aaron Caricol, Jonathan Burkardt & Karim Onisiwo.
---

TV: Nu går vi för 13 rätt på Stryktipset!





This is the stats tab
This is the post tip