Malmö FF gästar Wolfsburg på torsdagen när Europa League-slutspelet drar igång.
Mitt speltips: Asian -1 på hemmalaget. Spelet sitter om Wolfsburg vinner med 2+ mål, du får pengarna tillbaka om det bara blir en uddamålsseger.

Klart man håller en liten tumme för svensklagen när de är ute i Europa. Men jag tror Malmö får det svårt här. Att tävlingssäsongen inte är igång är en stor nackdel i min bok. Särskilt när laget har en ny tränare och ska försöka anpassa sig till livet utan Markus Rosenberg. Sett Malmö en del under försäsongen och tycker väl inte det känns glasklart vad som är bästa elvan och hur de vill spela. Känslan är att de har en bit kvar rent formmässigt och strukturmässigt. Vann visserligen klart mot Syrianska i cupen (8-0), men det var i stort sett än plojmatch mer än något annat.

För mig är det ett stort frågetecken hur laget ska klara sig utan Markus Rosenberg. Är inget fan av Kiese-Thelin (som dessutom dragits med skador), Antonsson har inte varit bra på länge och Molins har blivit trubbigare i takt med alla skador han drabbats av. Anfallsuppsättningen känns inte särskilt vass helt enkelt. Defensiven hänger mycket på Rasmus Bengtsson - MFF känns inte bättre bakåt i år än i fjol.

Wolfsburg ligger i mitten av Bundesliga. Har en bit upp och ner, så de kan fokusera helt på Europa League. Formen verkar vara helt okej med sju poäng av de senaste nio inspelade. Har bland annat holländske strikern Weghorst som har öst in mål i år och fått speltid landslaget. I övrigt en stabil övre halvan-trupp. Sett till underliggande statistik som xG har laget faktiskt underpresterat poängmässigt den här säsongen. "Borde" tagit fler poäng än de gjort och har förtjänat att hänga på i kampen om Europaplatserna (har dock en bit upp dit). Tror de väldigt gärna vill få med sig ett bra resultat hemifrån för att slippa åka upp till Sverige med en stor machete mot strupen.

Vid optimala förutsättningar hade MFF kunnat hota ett bra Bundesligalag över två matcher. Nu är känslan att det finns vissa frågetecken runt Malmö. Har därför svårt att se laget åka ner till Tyskland och undvika att förlora. Pengarna tillbaka om det stannar på uddamålsseger känns bra, för jag har svårt att se MFF få med sig "poäng" härifrån.

Speltips Wolfsburg v Malmö FF:
1 asian handicap -1 - odds 2.05 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip