Det är helt öppet mellan Wolfsburg och Shakhtar Donetsk i kampen om en plats till kvartsfinalen i Europa League.

Tyska Wolfsburg får börja spela hemma på Volkswagen Arena i den första matchen av två och är favoriter till att vinna detta möte till cirka 2.30 i odds. Till åttondelsfinalen har Wolfsburg tagit sig genom att slå ut Malmö FF med resultaten 2 - 1 på hemmaplan och hela 3 - 0 på Nya Malmö Stadion. När Wolfsburg har fått möta tuffare motstånd, som Leipzig senast, som är tabelltrean i Bundesliga, har de anpassat sig och spelat mer försiktigt. Mot Leipzig blev det mållöst, där Wolfsburg försvarade sig starkt.

Wolfsburg är duktiga på att försvara sig och göra livet surt för motståndarna, speciellt när de får spela hemma. Detta är något som Shakhtar Donetsk kommer att få brottas med. Den ukrainska ligan leder de inte helt oväntat överlägset, med 19 segrar på 22 matcher. Efter att ha åkt ut Champions League, med en vinst, tre kryss och två förluster tog Shakhtar Donetsk sig förbi Benfica i sextondelsfinalen genom att vinna 2 - 1 hemma och spela 3 - 3 i returmatchen på bortaplan. Lika målrikt blir det inte denna gång.

Shakhtar Donetsk har haft bekymmer att göra mål på de bättre lagen, som Atalanta i den senaste Champions League matchen. Det blir svårt även mot Wolfsburg, som lyckas hålla nollan mot Leipzig, som är ett av de lagen som har gjort flest mål i Tyskland. Då Wolfsburg själva inte visade någon vidare kreativitet i anfallsspelet senast har Shakhtar Donetsk en bra chans att få med sig ett bra resultat i det första mötet. Därmed finner jag ett värde i dubbla pengar på att det blir som mest två mål i matchen.

Speltips Wolfsburg - Shakhtar Donetsk:
Under 2,5 mål - odds 2.00 hos 888sport , Casumo , Unibet eller LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Wolfsburg:
Koen Casteels, Paulo Silva, John Anthony Brooks, Robin Knoche, Renato Steffen, Maximilian Arnold, Xaver Schlager, Yannick Gerhardt, Josip Brekalo, Wouter Weghorst & Admir Mehmedi.

Bekräftad startelva - Shakhtar Donetsk:
Andriy Pyatov, Dodo Cordeiro, Sergey Krivtsov, Mykola Matvienko, Ismaily, Marcos Bahia, Alan Patrick, Viktor Kovalenko, Taison, Tete & Junior Moraes.
---

This is the stats tab
This is the post tip