Arsenal gästar Wolves på torsdagen.
Mitt speltips: 1X eller asian +0,5 på hemmalaget. Spelet sitter om Wolves vinner eller kryssar. Bethard eller FastBet .

För mig är det givet att backa upp Wolves som klar underdogs när de har hemmaplansfördel. Det är åttan mot sexan i tabellen där det bara skiljer två poäng mellan lagen.

För i grunden skiljer det inga mil mellan de här lagen i min bok. Det har varit en del snack i Arsenalläger om att de gör en bra säsong eftersom de har hugg på fjärdeplatsen. På ett sätt kan jag köpa att det anses vara bra, men å andra sidan är det nog snarare ett resultat av att lagen runtom i tabellen (Spurs + Man U) också slitit med prestationer och att ta poäng. Bryter man ner Arsenals säsong finns ett par bra prestationer, men det är bara Tottenham hemma och kanske Leicester borta som är riktigt imponerande segrar. I övrigt har de så gott som bara vunnit matcher de "ska" vinna. Framför allt hemma på Emirates, där de tagit 23/36 poäng. Bra att kunna vinna de matcherna som ska vinnas (andra lag sliter uppenbarligen med det), men det är inget bevis för att Arsenal är tillbaka som ett topplag.

Det här breaket kom väldigt lägligt för Arsenal annars, som gick runt på väldigt få spelare i januari. Reste till Dubai, vilade upp sig och har fått tillbaka Pepe och Elneny som truppalternativ. Positivt då bänken annars bestått av junisar många gånger. Januarifönstret dock en besvikelse där inga nya spelare kom in. Framför allt en anfallare hade behövts då Arsenal saknar en central målskytt där. Nu är det väldigt stor press på unga spelare som Saka, Smith-Rowe och Martinelli att leverera mål. Saknar högerbacken Tomiyasu, vilket är ett avbräck då det inte finns någon naturlig bra ersättare. Mot Burnley före uppehållet flyttades White ut till hb, vilket är ett sämre alternativ än japanen där. Samtidigt är Holding ett sämre alternativ än White på mittbacken.

Wolves är väldigt tajta. 16 insläppta är det bara Man City som slår. Bara två gånger har de förlorat med fler än ett mål. Matchat lag som Spurs, Man U, Liverpool och Man City på ett bra sätt där de förtjänat fler poäng än de fått. Före jul tog de poäng mot Chelsea och de inledde 2022 med att slå Man U på Old Trafford. Tappade Traore under januari, men han har ju inte varit en nyckelspelare den här säsongen. Finns flera bra spelare i truppen kvar. Skulle vi göra en kombinerad elva mellan de här lagen hade Wolves haft minst fyra spelare.

Arsenals trend före uppehållet var bedrövlig. Möjligt att de kan vända på steken efter välbehövlig vila, men de har slitit på bortaplan hela säsongen. Allt över 1.70+ på 1x eller asian +0,5 är givet för mig.

Kryss?


This is the stats tab
This is the post tip