Leeds gästar Wolves på fredagskvällen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard .

Bortalaget Leeds har blandat och gett sedan Bielsa lämnade. Bra prestation mot Leicester, men 1-0-förlust. Dålig prestation mot Aston Villa och 0-3 i röven. Var klart bättre än Norwich förra helgen och skulle avgjort i första halvlek. Men blev istället ett sent 2-1-mål och eufori. Bara spelat tre matcher, men överlag tycker jag de sett lite tajtare ut bakåt, inte samma kamikazee-spel som med Bielsa. Är väl rätt rimligt då det:
a) Knappast kunnat sett sämre ut än det gjorde under Bielsas sista tid.
b) Ändå är så att Leeds är indragna i bottenstriden på allvar, det handlar om att stapla poäng nu.

Fortsatt problem att få offensiv utdelning på chanserna som skapas. Raphinha skapar väldigt mycket, men kan inte beskyllas för att vara effektiv. Bamford is back, men inte helt 100 än.

Wolves har haft under 2,5 mål i 21/29 ligamatcher. Bara tre lag har släppt in färre mål än Wolverhamptons välorganiserade bygge. Hade laget haft en vassare offensiv hade de nog kunnat bråka sig in i topp fyra-kampen. Men de gör inte heller särskilt många mål själva. Jimenez är väl inte riktigt på samma nivå som före skadan och bakom honom har väl ingen riktigt tagit göra poäng-flaggan.

Tre senaste inbördes (begänsad betydelse här såklart, men inte helt fel att ha med sig) har innehållit totalt fyra mål där ingen gått över 2,5. Jag tror det blir något liknande här. Underspelet känns som en bra startposition alltid i Wolves matcher. Nu är varje match unik med sitt eget liv, men sett till de senaste 10-15 matcherna för Wolves har över 2,5 mål alltid stått en bra bit över dubbelt, underspelsoddset har alltså stått lägre än de gör här. Leeds är ett av de mest målglada lagen i ligan, men är inne på att de inte riktigt är samma version som under Bielsa.

Därför känns under 2,5 mål bra här.

TV: Tuff rad på Stryktipset - våra experters bästa spikar och drag!




This is the stats tab
This is the post tip