Alla Hjärtans dag avrundas (?) med en fin PL-match i form av Wolves-Leicester.

Leicester har bara två poäng upp till Man City på andraplatsen, men de ska väl snarare fokusera på att hålla sig topp fyra resten av säsongen. 14 poäng efter återfinns Wolves, som jagar en ny europabiljett med bara sex poäng upp till fjärdeplatsen. Viktiga poäng på spel alltså!

Lagen har förlorat lika många matcher den här säsongen, men där Leicester många gånger lyckats vinna har Wolves fått nöja sig med en hel del kryss. Enligt xG-statistiken för bägge lagen så har Leicester överpresterat medan Wolves underpresterat. I "xG-tabellen" skiljer det blott någon poäng i Leicesters favör. Vet att en del är tveksamma till xG-statistiken, men såhär pass många omgångar in tycker jag den ger en bra bild över att lagen är rätt jämna över tid. Och nu har Wolves alltså hemmaplansfördel.

Wolves är också otroligt svårslagna. Ser vi tillbaka på några av förlusterna senaste månaderna hittar vi:
1-2 hemma mot Pool. Wolves var väl så bra som de överlägsna serieledarna där.
1-2 hemma mot Spurs. Wolves var betydligt bättre än Spurs, som avgjorde på hörna på tilläggstid. Hörnstatistiken? 11-2 till Wolves. Säger inte allt, men minns du mathen minns du att Tottenham verkligen kom undan med tre poäng där.
1-2 borta mot Watford onsdagen efter att ha vunnit mot Man City (fredag) och matchat Pool (1-0-förlust på Anfield på söndagen). Watford drog nytta v ett mer gynnsamt schema och hade knappast vunnit med normala omständigheter.

Ska inte bortförklara varje förlust, men tydligt att Wolves är extremt svårslagna och att de är väldigt bra just mot topplagen. Nu har de haft två veckors vinterledigt och nästa match är först om sex dagar - kan med andra ord gå all in här. Då får alla lag i PL det väldigt svårt.

Leicester ska ha all heder av sin säsong hittills. Men, som jag var inne på ett par gånger, de har nog sprungit väl bra. Fick med sig segern i en del jämna matcher, Vardy gjorde mål på allt och Schmeichel storspelade. Senaste månaderna har resultaten hunnit ikapp lite. Den kanske största besvikelsen var uttåget ur ligacupsemin mot Astn Villa. Borde inte förlora ett dubbelmöte mot ett bottenlag kan jag tycka. I sista matchen före uppehållet (2-2 mot Chelsea) hade Leicester förvisso ledningen, men Chelsera var långa stunder bättre. Leicester inledde matchen som favoriter, men en bit in i matchen spelades Chelsea ner till klara favoriter, vilket säger en del. Kanske kom vinterlägret lägligt för Leicester, som gått runt på få spelare och inte har en särskilt bred trupp. Men min känsla är att en formsvacka var på gång och jag är övertygad om att Leicester kommer få kämpa för att behålla CL-platsen.

Jämför Leicesters sätt att hantera matcherna mot Man C och Liverpool:
(1-7 i röven och blåsta av banan) med Wolves (seger och rejäl match). Leicester kanske har högre höjd när allt stämmer, men Wolves känns mer stabila. Fan vet om jag inte håller laget något litet snäpp högre. Faktiskt. Med tanke på hemmaplansfördel och hur relativt svaga Leicester såg ut före uppehållet tror jag inte Wolves förlorar här. Pengarna tillbaka på oavgjort känns som en bra livrem.

Speltips: Wolves med asian hcp 0 - odds 1.83 hos 10bet , Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip