På Schauinsland-Reisen-Arena i Duisburg, Tyskland, möts engelska Wolverhampton och spanska Sevilla i en avgörande kvartsfinal, i Europa League. Sevilla är på jakt efter sin fjärde UEFA Europa League pokal medan Wolverhampton är debutanter i tävlingen. Den starka formen och rutinen hos Sevilla har gjort att marknaden också har valt dem som favoriter i denna match. Jag är övertygad om att Sevillas fina form håller i sig och att de under fulltid, förlängning eller straffar lyckas slå ut Wolverhampton.

Wolverhampton spelar Europa fotboll för första gången på 39 år. Hittills har det gått bra i turneringen, där de slutade på en andra plats i sin grupp. I slutspelet har de besegrat Espanyol först, 4 - 0 på hemmaplan och 2 - 3 på bortaplan. Sedan tog de sig förbi de grekiska mästarna Olympiacos i åttondelsfinalen. Första mötet slutade 1 - 1 borta. Hemma på Molineux blev det en seger genom ett straffmål av Raul Jimenez. Han är en viktig spelare i deras anfallsspelet som Wolverhampton är mycket beroende av.

Sevilla har en bredare trupp, med en massa högkvalitativa anfallare som gör mål. Laget vann sin grupp, men stötte på hårt patrull i slutspelet mot de rumänska mästarna CFR Cluj, där det blev 1 - 1 borta och mållöst hemma. I åttondelsfinalen vann de dock komfortabelt mot Roma med 2 - 0, efter mål av Sergio Reguilon och Youssef En-Nesyri på MSV Arena. Sevillas försvarsspel har hållit en världsklass. Även offensiven höll en hög nivå och avfyrade sju skott på mål mot Roma senast. Det är imponerande.

Ingen Sevilla spelare har dragit på sig någon ny skada i åttondelsfinalen. Däremot fick Wolverhamptons yttermittfältaren Jonny kliva av planen på grund av en knäskada, som gör att han missar resten av turneringen. I semifinalen väntar Manchester United eller FC Köpenhamn. Sevilla har en större och bättre trupp, i mitt tycke, som dessutom har roterat och vilat spelare en hel del, för att de ska vara pigga och fräscha för denna turneringen. Därmed spelar jag på att Sevilla tar sig vidare till semifinalen.

Speltips Wolverhampton - Sevilla:
Sevilla går vidare (inklusive fulltid, förlängning och straffar) - odds 1.61 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Wolverhampton:
Rui Patricio, Willy Boly, Conor Coady, Romain Saiss, Matt Doherty, Leander Dendoncker, Ruben Neves, Joao Moutinho, Ruben Vinagre, Adama Traore & Raul Jimenez.

Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Diego Carlos, Jules Kounde, Sergio Reguilon, Ever Banega, Fernando, Joan Jordan, Lucas Ocampos, Youssef En-Nesyri & Suso.
---

This is the stats tab
This is the post tip