Wolves:

För tredje gången bara under 2023 drabbar de här två lagen samman – efter att ha mötts två gånger om i FA-cupen, där mötet på Anfield slutade 2-2 innan ett Harvey Elliot-mål på Molineux sköt Liverpool vidare till fjärde omgången – och jag tror säkerligen att Wolves sniffar lite blod här, mot ett Liverpool som inlett 2023 tämligen bedrövligt.

Wolves har fått ett rejält lyft sedan Julen Lopetegui och även om det blev uttåg i omspelet mot Liverpool så var vargarna ingalunda det sämre laget – Wolves styrde matchen och hade 0,99 xG, att jämföra med Liverpools 0,25. Wolves hade också rejäl otur i 2-2-matchen på Anfield, där ett märkligt bortdömt segermål tvingade fram ett omspel.

Wolves har inte spelat sedan 22/1 och Julen Lopetegui har således fått extra tid att arbeta på träningsplanen – där Wolves i januari adderat Pablo Sarabia, Matheus Cunha, João Gomes, Craig Dawson och Mario Lemina – och Lopetegui, som redan åstadkommit stora förbättringar sedan ankomsten till England, ser ut att ha en rejält slagkraftig trupp för att lyfta Wolves under våren. Wolves under Lopetegui ser betydligt mer välorganiserat ut. Målskyttet har varit det stora bekymret under hela säsongen – 12 gjorda på 20 ligmatcher är synnerligen bedrövligt, Premier Leagues sämsta målnotering, och jag räknar med en rejäl förbättring i den kolumnen under våren. Wolves mäktade med två mål på Anfield och kommer få chansen mot ett sårbart Liverpool-försvar, och jag tror nyförvärv som framför allt Sarabia och Cunha kan erbjuda välbehövlig spets i de offensiva leden.

Preliminär startelva: Sá; Bueno, Kilman, Collins, Semedo; Lemina, Neves, Nunes; Podence, Cunha, Traoré

Liverpool:

Jürgen Klopp har inte haft någon rolig inledning på 2023. Skador fortsätter att ställa till det för hans Liverpool, som inte alls står att känna igen jämfört med tidigare framgångsupplagor under tysken, och varken prestationer eller resultat har varit bra under januari. 1-0-segern mot Wolves i FA-cupen, där Harvey Elliots distansskott blev matchens enda, är The Reds enda seger sedan årsskiftet – där man alltså inte mäktat med en enda seger i ligaspelet.

Liverpool föll på nytt borta mot Brighton i FA-cupens fjärde runda, där The Seagulls återigen var välförtjänta vinnare. Dessförinnan kryssade man hemma mot Chelsea, 0-0. The Reds har inte imponerat på bortaplan den här säsongen och återfinns först på 14:e plats i Premier Leagues bortatabell, med resultatraden 2-2-5.

Sedan tidigare saknas Luis Díaz, Diogo Jota, Virgil van Dijk och Arthur. Även Ibrahima Konaté har adderats till skadelistan, vilket placerar ett befogat frågetecken för Liverpools defensiv som inte alls imponerat på sistone. Utan Van Dijk och Konaté lär Joël Matip få sällskap av Joe Gomez i mittlåset. Mittfältet framför har varit ett bekymmer och det ska bli intressant att se hur Klopp resonerar här. Unge Stefan Bajcetic har fått chansen på sistone och sett lovande ut, han startade tillsammans med Naby Keita och Thiago senast mot Brighton och med tanke på Fabinhos miserbla form – brassen har varit en skugga av sitt forna jag – kan han få chansen återigen. Offensivt har Cody Gakpo ännu inte fått till det sedan flytten från PSV Eindhoven och han väntar fortfarande på debutmålet. Gakpo har oftast används i en central position, men kanske testar Klopp att flytta ut nederländaren till vänster – där han trivs allra bäst och var så oerhört bra i PSV – med Darwin Núñez i den centrala anfallsrollen.

Preliminär startelva: Alisson; Robertson, Gomez, Matip, Alexander-Arnold; Thiago, Bajcetic, Henderson; Gakpo, Núñez, Salah

Speltips:

Jag tror det här kommer bli en riktigt lurig match för Liverpool, som bär det oddsmässiga favoritskapet (1,85 på tvåan), men Klopps mannar har knappast gjort sig förtjänta av det baserat på insatserna under 2023. Liverpool har ännu inte vunnit i ligan sedan årsskiftet och har presterat minst sagt svajigt på bortaplan. Skador fortsätter att gäcka, Klopp har fortsatt svårt att hitta rätt med mittfältsbalansen samtidigt som Wolves ser ut att vara på gång under Lopetegui och är ett lag jag tror kommer lyfta under våren. Lagen har utspelat två jämna matcher på sistone där Wolves verkligen stått upp bra, trots trupprotation. Jag litar inte alls på Liverpool för tillfället och tror Klopps mannar kan få nya bekymmer på Molineux. Wolves +0.5 finns till dubbla pengarna hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip