Det första av två möten som ska avgöra vilka som spelar CL och vilka som får slicka såren i EL.

SCHWEIZISKA LIGAN
1. Young Boys 4 3 1 0 7:3 10

Formen
V, V, V, V; O

Senaste match
Etoile Carouge - Young Boys 0-1 (cupen)

SERBISKA LIGAN
3. Röda Stjärnan 4 4 0 0 9:2 12

Formen
V, V, V O, F

Senaste match
Spartak Subotica - Röda Stjärnan 2-3

Två klubbar som var med i CL så sent som förra säsongen. För konstgrässpelande Young Boys så blev man sist i en grupp med Juventus, Man Utd och Valencia. Slog Juve i sista matchen hemma med 2-0. Fick även 1-1 mot Valencia medan United klarade av underlaget väl och vann med 3-0. För Röda Stjärnan så var det inte en lättare resa. Sist i en grupp med Napoli, PSG, och Liverpool. Föll med 1-6 borta mot PSG, 0-4 mot Liverpool och 1-3 mot Napoli. Poängen togs hemma genom 0-0 mot Napoli och 2-0 mot Liverpool. Röda Stjärnan vann ligan överlägset förra året och har krigat rejält för ta sig hit genom kvalspel.

Slog ut Südova genom 0-0 borta och 2-1 hemma. Slog ut finska HJK genom 2-0 hemma och torsk 1-2 borta. Slog ut FC Köpenhamn efter 1-1 både hemma och borta följt av seger på straffar. Young Boys kliver in i playoff direkt och börjar hemma. Det tror jag är en fördel med tanke på underlaget och att Röda Stjärnan främst gör sina resultat hemma.

Röda Stjärnan har mittbacken Milunovic avstängd efter rött kort mot FCK. Han har startat centralt i backlinjen i alla sex CL-kvalmatcher.
Röda Stjärnan saknar också Milan Pavkov (5/2 hittills i CL) och store mittbacken Srdjan Babi (4/0 i CL).
Med högt tempo och en offensiv fotboll tror jag Röda Stjärnan kommer få svårt att hänga med. Det känns inte riktigt som deras typ av match. Vilka som går vidare över två möten är ganska öppet men jag tror på hemmaseger här i kväll.

SPELTIPS
Spelar Young Boys till 1.85 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip