I den första av två kvartsfinaler till kvalet till Champions League ställs Zalgiris mot Galatasaray, på Vilniaus LFF stadionas. Zalgiris har redan besegrat Struga i turneringen medan Galatasaray är betydligt bättre rankade och har fått stå över den första omgången. Galatasaray är det klart bättre laget - som ändå kan få det tufft inledningsvis. En stängd tillställning är inte att utesluta.

Zalgiris dominerade båda möten mot Struga, men kom undan med blotta förskräckelsen. Det första mötet slutade mållöst på hemmamark. I returen hamnade man under men kvitterade genom Yuri Kendysh med kvarten kvar. På övertid kom utdelningen i form av ett självmål. Så någon vidare målform finns inte i laget.

Galatasaray tog sin 23:e ligatitel förra säsongen, då de slutade hela åtta poäng före Fenerbahce. Då turkiska Süper Lig startar i mitten av augusti månad har det bara blivit vänskapsmatcher. Samt en hel del spelare som har lämnat truppen. Någon vidare start har det inte heller blivit där, med en seger, ett kryss och två förluster. Galatasaray avslutade förra säsongen med sex raka segrar, där de lyckades hålla nollan fem gånger.

En målsnål drabbning?

Då varken Zalgiris eller Galatasaray öser in mål för tillfället, samt att detta är ett viktig möte i den finaste turneringen av alla, är risken stor att vi får något av en stängd match. En hel del skuggsboxning är att räkna med, i alla fall till en början. Därför bör detta första möte inte rinna iväg utan avgöras i Istanbul.

Därmed blir det ett lir på att vi får se noll, ett eller max två fullträffar totalt i det första mötet.

Speltips Zalgiris - Galatasaray:
Under 2,5 mål - odds 1.90 hos Unibet, 888sport & LeoVegas.
This is the stats tab
This is the post tip