Häcken reser till Litauen för bortamatch mot Zalgiris.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Valde mellan undern och +0,5, för jag tror på en tajt matchbild. Men föredrar undern till högre odds.

Spelas på konstgräs, vilket nog är ett plus för Häcken.
Första matchen i ett dubbelmöte. Med andra ord - det är 180 minuter som avgör vilket lag som ska gå vidare. Finns ingen anledning för Häcken att vara totalt all in och vinna till varje pris här. Särskilt som bortamålseregeln som bekant är borttagen. Även om något av lagen åker på ett baklängesmål finns det liksom inget att tjäna på att blotta sig och eventuellt släppa till fler mål. Bägge lagen är nog rätt så okej med att ta med sig ett resultat där det lever inför returen.

Tror att Högmos gäng dragit vissa slutsatser av dubbelmötet mot Klaksvik. Släppe till alldeles för många målchanser sett till bägge matcherna och framför allt i returen när det blev tre insläppta. Får bara inte se ut så i Europa, inte ens mot färöiskt motstånd. Bör därför försöka åtgärda försvarsspelet till den här matchen. Om mötet mot Klaksvik visade något är det att även om motståndet inte är namnkunnigt så smäller det i Europa om man uppträder slappt i defensiven.

Offensivkurvan på nedåtgående för Häcken?

Häckens första halva av Allsvenskan var bland det svettigare man upplevt rent offensivt. Öste in mål och radade upp målchanser i match efter match. Men sedan Larsen + Traore sålts och Simon Gustafson skadat sig är laget som väntat lite sämre. Fått in ett par nya spelare, men det är klart att laget behöver tid för att spela ihop sig. Liksom hostat sig fram i Allsvenskan efter uppehållet, det har inte riktigt varit det där sylvassa Häcken från i våras.

Sen har nyckelspelare som Rygaard och Samuel Gustafson spelat i stort sett varje minut under sommaren. Lett till att bägge sett lite slitna ut senaste tiden, inte minst mot Klaksvik. Matchfri vecka här hjälper nog lite grann, men någon toppform är det inte på duon.

Zalgiris spelade rätt defensivt mot Galatasaray i där de åkte ut med 3-2 över 180 minuter. Lyckades begränsa ett Galatasaray med spelare som Yilmaz, Zaniolo och Mertens (förvisso inte i säsong!) till relativt få målchanser. Utgår från att de kommer försöka uppträda på ungefär samma sätt nu mot BK Häcken.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip