Zambia:

Kunde knappast få en bättre uppladdning inför mästerskapet (?) och förhoppningarna lär tveklöst ha ökat efter 3-2-segern mot Tyskland i förra veckans genrep. Dessförinnan har Zambia kryssat mot Schweiz, 3-3, och förlorat mot Irland, 2-3, under förberedelsen inför VM. Zambia är ett landslag på uppgång i Afrika och visade prov på framstegen genom att vinna brons i fjolårets Afrikanska mästerskapen, där enda förlusten kom mot blivande vinnarna Sydafrika. Zambia fick då dessutom klara sig utan anfallsduon Barbra Banda och Racheal Kundananji, som diskvalificerats för alltför höga testosteronhalter. Båda är dock med i truppen här. 23-åriga Banda har gjort 22 mål på 10 landskamper och lär bli en nyckelkugge i VM, och Kundananji gjorde 25 mål för Madrid CFF den gångna säsongen. Så målkapacitet finns för Zambia, rankat som nummer 77 i världen.

Även om segern mot Tyskland höjer förväntningarna så har Zambia inte alltid övertygat under vårens träningsmatcher, där man bland annat förlorade med 2-10 över 180 minuter i ett dubbelmöte mot Sydkorea.

Japan:

Japan vann VM 2011 och tog silver i OS 2012 och VM 2015, men sedan dess har det varit mer sparsmakat med framgångar på den absoluta världsscenen. I VM 2019 åkte man ut redan i åttondelsfinal och i OS på hemmaplan för två år sedan blev det respass i kvartsfinal. Nu är siktet inställt på att gå längre.

Futoshi Ikeda, som tog över på förbundskaptensposten i oktober 2021, gör i VM sitt första stora mästerskap för Japan. Ikeda har dock känt på framgångar på landslagsnivå med Japan tidigare när han 2018 ledde till VM-guld i U20-VM, och flera spelare från den truppen är med i sommarens VM-trupp.

Japan tydlig favorit – men Zambia kan överraska

Japan är självklar favorit att vinna här, men Zambia ska inte underskattas och har självförtroende efter 3-2-segern mot Tyskland i genrepet, och har dessutom ett par riktigt bra spelare. Zambia bjuder ofta på målglada matcher i båda riktningar och de tre senaste matcherna har innehållit hela 16 mål.

Japan att vinna och båda lagen gör mål kan vara ett alternativ till 2,14 hos Lucky Sports . Jag tror även det kan bli en lite jämnare match än oddsen vittnar om, så Zambia +1.75 till 1,98 hos Expekt kan också vara intressant.
This is the stats tab
This is the post tip