Real Zaragoza har en gyllene chans att ta ett stort kliv bort från bottenträsket när FC Cartagena gästar dem på La Romareda i den spanska andradivisionen, La Liga 2. Efter att ha hittat en fin form har Zaragoza tagit ett par segrar på sistone och klättrat upp till en 16:e plats i tabellen, där de har tre poäng ner till nedflyttningstrecken. Cartagena är ett uruselt bortalag, med förluster i ryggen på bortaplan, som ligger nästsist i tabellen. Så en ny seger för Zaragoza är högst troligt och viktigt i bottenstriden.

Efter en minst sagt dålig start på säsongen har detta år, 2021, varit betydligt mer framgångsrikt för Zaragoza. De är ett starkt hemmaplan och har tagit fyra segrar på de fem senaste hemmamatcher. Bortaspelet är inget att skryta över men på La Romareda är Zaragoza skickliga på att ta poäng. I deras senaste ligamatch blev det 1 - 1 mot Logrones där Zaragoza spelade riktigt bra.

Även Cartagena spelade 1 - 1 i sin senaste ligamatch, som ägde rum hemma mot Malaga. På hemmaplan har Cartagena plockat poäng, men på bortaplan har de stora bekymmer - både med att göra mål och att hålla tätt bakåt. Detta har lett till att Cartagena har förlorat fyra av deras fem senaste bortamatcher, där de bara har lyckats göra ett enda mål framåt och släppt in nio mål.

Till denna match har Cartagena ett stort avbräck i defensiven då mittbacksgeneralen Raul Navas blev utvisad mot Malaga strax innan fulltid och missar detta bottenmöte. Då Zaragoza har hittat balansen i laget samt nätat i sina fyra senaste matcher är jag övertygad om att de kommer göra mål på Cartagena. Zaragoza är det större och bättre laget på alla sätt och vis. Med tanke på vad som står på spel tippar jag på att Zaragoza tar sin chans och därmed tar samtliga tre poäng genom en ny hemmaseger.

Speltips Zaragoza - Cartagena:
1 - odds 2.30 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Zaragoza:
Cristian Alvarez, Josep Chavarria, Alejandro Francés, Mathieu Peybernes, Carlos Vigaray, Alberto Zapater, Inigo Eguaras, Francho Serrano, Juan Narvaez, Alexander Alegria & Sergio Bermejo.

Bekräftad startelva - Cartagena:
Marc Martínez, Antonito, David Andujar, Toni Datkovic, David Fornies, Pablo De Blasis, Jose Angel Jurado, Ramon Azeez, Alberto Cayarga, Cristian Lopez & Eladio Zorrilla.
---

This is the stats tab
This is the post tip