För er som inte kan få nog av spansk fotboll bjuds det på två matcher i den spanska andra divisionen på måndag. Den första är mellan Rayo Majadahonda och Sporting Gijon och den andra spelas på La Romareda där Zaragoza tar emot Osasuna. Den sistnämnda finner jag intressant då det är två mittenlag som möts i ett svårtippat möte. Även om marknaden har Zaragoza som en favorit på cirka 2.15 i odds blir detta ett tufft och målsnålt möte för båda lagen, som kommer att ha svårt att göra mål.

Visst är Zaragoza det lite bättre laget av de två. Dock har Zaragoza inte haft någon vidare form och inte heller någon kontinuitet i spelet. Zaragoza stod för en stark upphämtning mot Albacate i 2-2 mötet. Dessförinnan såg det blekt ut hemma mot Lugo, där Zaragoza inte lyckades göra något mål. Försvaret har varit helt okej, men offensiven har stundtals saknat fantasi i uppspelet. När de nu ställs mot Osasuna blir det svårt, då Zaragoza tidigare har haft svårt att göra mål på dem hemma.

De två senaste möten på La Romareda har slutat med följande resultat:

La Liga 2: 15/10, 2017
Zaragoza 1 - 1 Osasuna

La Liga 2: 20/9, 2015
Zaragoza 0 - 1 Osasuna

Det blir ett målsnålt möte även denna gång. Osasuna har själva stora bekymmer med att göra mål. De kommer till matchen från ett mållöst möte hemma mot Numancia och har på de tre senaste matcher endast gjort ett mål i La Liga 2. Statistiken ser exakt likadant ut när det gäller antal insläppta mål på de tre matcher, alltså endast ett mål. Det är allmänt svårt att göra mål på Osasuna, som är skickliga på att backa hem med hela laget och försvara sig väl, utan att ta några större risker.

Då Zaragoza är oförutsägbara medan Osasuna är duktiga på att försvara sig och har problem med att göra mål ser jag ingen anledning till att detta möte blir något målkalas direkt. Mest värde finner jag i oddset 1.80 på att båda lag inte lyckas göra mål på varandra i det stentuffa mötet som det kommer att bli. Definitivt värt ett spel och spelet läggs hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

---
Preliminär startelva Zaragoza: Cristian Alvarez, Daniel Lasure, Simone Grippo, Bruno Perone, Alberto Benito, Alberto Zapater, Inigo Eguaras, Javier Ros, Marc Gual, Jorge Pombo & Alvaro Vazquez.

Preliminär startelva Osasuna: Ruben Martinez, Nacho Vidal, Unai Garcia, Aridane Umpierrez, Carlos Clerc, Enrique Barja, Oier, Inigo Perez, Ruben Garcia, David Rodriguez & Brandon.
---

This is the stats tab
This is the post tip