FK Željezničar:

Bosniska Željezničar tar sig an Dinamo Minsk i Europa Conference League-kvalet. Željezničar slutade i fjol på tredje plats i bosniska ligan, hela 25 poäng efter segraren Zrinjski Mostar. Som för många lag kommer kvalet till de europeiska klubblagsturneringarna med sina utmaningar mitt i sommaren innan säsongen drar igång – särskilt när man ställs mot ett lag som redan är igång med sin säsong.

Željezničar har laddat upp med några träningsmatcher och bosnierna har haft fyra veckors förberedelse inför Conference League-kvalet. Tränare Nermin Basic uttrycker till lagets hemsida att han och spelarna är taggade på kvalet, men att det är svårt att veta exakt hur laget ligger till fysiskt och taktiskt i förberedelserna, där Basic även nämner att det har varit svårt att scouta Dinamo Minsk inför matchen, men att han hoppas fansen ska bära fram Željezničar mot Europa.

Dinamo Minsk:

Är som sagt, till skillnad från Željezničar, mitt uppe i den belarusiska fotbollssäsongen där Dinamo Minsk ligger på delad förstaplats med Neman Grodno efter 14 spelade omgångar. Dinamo Minsk har varit målglada och producerat hela 34 mål – och släppt in 11 – så här långt under säsongen. I helgen blev det 0-0 borta mot Torpedo Shodino, men dessförinnan tog man en målglad 7-2-seger mot FK Belsjina Babrujsk.

Dinamo Minsk är stabiliteten själva på hemmaplan, men man har dock haft det lite besvärligt med bortaspelet på sistone. Dinamo har inte vunnit på bortaplan sedan en 4-0-seger mot FK Homel i mitten på maj, och står på resultatraden 3-2-2 såhär långt i ligan.

Dinamo Minsk åtnjuter fördel – men haft det tufft på bortaplan

Željezničar är knapp oddsmässig favorit här, ettan står i 2,43, men det är alltid svårbedömt att veta ett lags status innan säsongen dragit igång och med bara några få träningsmatcher som förberedelse. Att Dinamo Minsk är mitt uppe i sin säsong bör således ge fördelar, men laget från Belarus har inte imponerat i bortaspelet på sistone vilket gör mig obenägen att backa gästerna till första mötet i Bosnien. Dinamo Minsk har offensiv kapacitet och brukar bjuda på målglada matcher (7 av de 8 senaste har innehållit två mål eller fler, helgens 0-0-match är undantaget). Över 2 mål till 1,65 hos Pinnacle kan vara en idé till det första mötet.
This is the stats tab
This is the post tip