Söndagen bjuder på en eftermiddagsmatch från den ryska högsta ligan. Zenit tar emot Ufa hemma på Gazprom Arena i St Petersburg. Hemmalaget leder ligan med tre poäng före Krasnodar och ytterligare en pinne före CSKA Moskva. På hemma-gräs har Zenit sex vinster och ett kryss. Den enda förlust kom i sista matchen innan vintervilan då Kazan vann med 2-1. Denna match blir den första ligamatchen på Gazprom efter omstarten. Höll nollan i bortamötet mot Ural och satte en boll framåt.
Har gått bra i Europa League spelet men åkte på en smäll senast då man föll med 1-3 hemma mot Villarreal och det kan bli tufft att vända på nere i Spanien. Dock inga tankar på den matchen här då man är pressade i toppen av den inhemska ligan.

Ufa ligger näst sist i ligan och har 0-5-3 på sina åtta bortamatcher. Kommer bjuda på hårt motstånd här och lär gå för 0-0 så länge man kan. Målskillnaden 4-9 skvallrar om att laget inte är lätt att göra mål på. Senast fick dock Dinamo Moskva in två bollar bakom Aleksandr Belenov i kassen. Även Ufa var i början av säsongen med i kvalet till Europa League men efter att ha slagit ut Domzale och Niedercorn så tog det stopp mot Glasgow Rangers. Aktiviteten under vinterns transfer-fönster var låg och det enda man kan nämna är att backen Denis Tumasyan lämnade för Alashkert och att man tog in Andres Vombergar från Olimpija Ljubljana.

Så till själva spelet i denna match: Sardar Azmoun att göra mål i matchen @ 2.20 bet365

Zenit var ganska aktiva på transfermarknaden och om vi bortser från akademi-spelare så lånade man ut Yuri Lodygin till Olympiacos, Miha Mevlja till Rostov och sålde Leandro Paredes till PSG. Försäljningen av argentinaren gav slantar till att inhandla backen Yaroslav Rakitsky från Shakthar, mittfältsjordfräsen Wilmar Barrios från Boca Juniors och Sardar Azmoun från Kazan. Det är den sistnämnde vi lägger fokus på. Den iranske landslagsanfallaren hade ett finfint Asian Cup med sitt landslag och svarade för fyra mål som bidrog till att Iran tog sig till semi-final. Kom således till sin nya klubb med gott självförtroende och har fortsatt att måla på i klubblaget. I Europa League-returen mot Fenerbache satte han två bollar. Mot Ural i ligaomstarten svarade han för matchen enda mål och senast mot Villarreal i Europa League så gjorde han Zenits enda mål. Kommer här få möta ett kompakt försvar men är bra på att hitta ytor och gå på genombrott så chanserna lär dyka upp. Förväntad matchbild är att Ufa backar hem och låter Zenit ha boll. Det bör innebära hårt tryck och en fel hörnor. Det skadar inte heller att ha fyrtornet Artem Dzyuba vid sin sida som vinner 90 % av luftduellerna. Tidigare skadade yttern Oleg Shatov är fit for fight och en bra passningsspelare som ska kunna servera fina bollar till anfallsparet.

Motsvarande möte i Ufa slutade med 2-0 till Zenit efter ett självmål av Ivan Paurevic och ett mål av Dzyuba. Zenit brukar ha ganska lätt för Ufa och har vunnit de fyra senaste mötena.

Mitt tips är att Zenit vinner med 1-0 eller 2-0 och att Sardar Azmoun hittar rätt med ett mål. Det gäller att smida medan järnet är varmt och det bygger Azmoun vidare på här inför kommande Europa League retur mot Villarreal.

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip