Malmö FF reser till Bosnien för retur i EL-kvalet.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

MFF har klara 3-0 att gå på från match ett. Var det klart bättre laget och släppte inte till en vass målchans på hela matchen. Motståndarna hade inte ett skott på mål. Dubbelmötet är därmed naturligtvis avgjort. Det passar Malmö perfekt. Skåningarna har nämligen visat svag allsvensk form där man kryssat fem av de sex senaste matcherna. Både AIK och DIF har gått om i tabellen och MFF har inte råd att tappa så många fler poäng om de vill ta tillbaka det där guldet.

Rimligtvis borde det öppna för en del rotation här. Visserligen "bara" Falkenberg hemma i helgen, men kan tänka mig att några lite äldre nyckelspelare som Rosenberg, Christiansen, Safari, Bengtsson, Dahlin och Rieks kan vilas här. Och för de som spelar är det såklart viktigt att tanka energi - finns liksom ingen anledning att bränna ut sig i en bortamatch i Bosnien. MFF vet också att det viktigaste här är att hålla nollan. Om bosnierna får in ett tidigt ledningsmål och får med sig publiken i ryggen kan det bli semi-darrigt. Med tanke på hur trubbigt motståndet såg ut i match ett borde det finnas goda möjligheter att hålla en ny nolla.

MFF har dessutom knappast rosat marknaden offensivt senaste tiden. Bara gjort fem mål senaste sex allsvenska matcherna och ingen forward har visat särskilt bra form. Så jag skulle bli förvånad om de plötsligt öser in mål här (även om de gjorde tre mål på hemmaplan mot det här motståndet).

Matchen spelas i Bosnien, det lär vara runt 25 grader varmt. Planerna brukar sällan vara av toppkvalitét heller i de här länderna. Det här är också faktorer som bidrar till att jag tror på en målsnål match. Malmö är numera ett rutinerat lag i de här sammanhangen. Ser framför mig en matchbild där de är nöjda så länge det står 0-0 och där skåningarna fokuserar på att inte bjuda på något onödigt. Tycker det ska vara bra chans för MFF att hålla nollan och då ska det mycket till att den här matchen går över 2,5 mål.

0-0, 1-1, 0-1, 0-2 känns som klart tänkbara resultat i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip