Arsenal gästar Zurich i EL-premiären.
Mitt speltips: Nketiah målskytt. Finns till 2.23 på LeoVegas , Expekt eller Unibet .

Artetas Arsenal åkte på en förlust mot Man United i söndags, vilket saboterade den perfekta inledningen på säsongen. Tror dock knappast det ändrar på planen för Europa League-gruppspelet, som är tänkt att bli turneringen där bänkspelarna får minuter. Ett perfekt tillfälle att vila en del spelare inför kommande ligamatcher.

En som det öppnar för är Eddie Nketiah. Ingen favoritspelare hos mig, men han fick en hel del minuter i slutet av förra säsongen och lyckades då göra en del mål. Belönades med nytt kontrakt, högre lön och tröjnummer 14 (alltid speciellt i Arsenal då det är Henrys gamla nummer). Fått hoppa in i varje ligamatch hittills, men nu lär det bli en start och många minuter på planen. I övrigt är det svårt att sia om elvan förutom att Tierney, Tomiyasu, Holding och Portonyförvärvet Viera lär vara högaktuella. Oavsett lär det bli en hyggligt stark offensiv elva som bör kunna ge det stöd Nketiah behöver för att skapa målchanser. När Arsenal spelade Europa League säsongen 20/21 hade Nketiah ett bra målsnitt i gruppspelet. Han är bättre nu, precis som Arsenal som lag är.

Rätt så tacksam uppgift här tycker jag. Zurich sladdar rejält i inhemska ligaspelet, åkte ur CL-kvalet mot Qarabag och brottade sig förbi Hearts över två hyfsat jämna matcher. Rätt stor spelaromsättning i transferfönstret. I truppen finns spelare som gamle AIK-backen Mets och Kalmarbacken Aliti. Två spelare som var okej/bra i Allsvenskan, men knappast dominerade. Kan inte spela den här matchen på sin ordinarie hemmaplan pga friidrottsevent, så det är såklart ett plus för Arsenals del.

Jag brukar inte rekommendera spel på målskyttar, då jag tycker det är svårt att hitta värde där. Men den här gången finns ett högre odds (övriga bolag ligger runt 2.0) på en spelare jag ser som den som ska leda Arsenals anfall. I en match där Arsenal väntas göra 2-3 mål bör ett kunna komma från Nketiah. Är inte helt otänkbart att både Martinelli/Saka vilas - då är eventuell straff up for grabs. Nketiah har tagit straffar tidigare i sin karriär och borde vara aktuell i så fall - även om det hade varit en bonus.

Speltips: Nketiah att göra mål.

This is the stats tab
This is the post tip