På Allianz Arena i München, i Tyskland, möts stormakterna Belgien och Italien i en kvartsfinal i EM-slutspelet. Om Belgien hade haft en full tillgänglig trupp hade detta varit ett vidöppet möte. Detta då båda nationerna har varit dominanta i både gruppspelet och i sina respektive åttondelsfinaler. Dock fick Belgien avbräck på de två bästa spelarna, som inte har tränat med truppen och väntas missa kvartsfinalen. Dessa avbräck ger Italien en enorm fördel och stora chanser att avancera vidare till en semifinal.

Varken Belgien eller Italien har någon förlust i mästerskapet. Inte heller detta år, för den delen. Belgien, som är rankade på första plats i FIFA rankningen, är uppe i 12 raka landskamper utan förlust medan Italien är obesegrade i hela 31 landskamper.

Det var inga större bekymmer för Belgien att ta sig vidare till slutspelet efter raka vinster över Ryssland, Danmark och Finland. Bara ett mål har släppts in i mästerskapet, som kom mot Danmark. I åttondelsfinalen blev det en 1 - 0 seger efter ett snyggt mål av Thorgan Hazard. Där och då tvingades både X-faktorn Kevin De Bruyne och kaptenen Eden Hazard kliva av planen skadade. Dessa fixstjärnor har inte tränat med de övriga spelarna i veckan. Kevin De Bruyne kommer ändå till start.

Det var inga bekymmer för Italien heller att ta sig vidare till slutspelet. Detta grejade de utan att ens släppa in något mål i vinstmatcherna mot Turkiet, Schweiz och Wales. I åttondelsfinalen blev det mållöst mot Österrike efter fulltid. I förlängningen nätade inhopparna Federico Chiesa and Matteo Pessina varsitt mål innan Italien äntligen släppte in ett mål. Innan dess hade Italien hållit nollan i 10 raka matcher, samt i 90 minuter mot Österrike. Så pass starka är Italien att bryta ner, trots att lagkaptenen Giorgio Chiellini i mittlåset har saknats. Han har äntligen tränat med truppen, men väntas starta direkt i kvartsfinalen.

I vanliga fall är det ytterst lite som skiljer dessa stormakter åt. Båda är starka i defensiven och båda har stora stjärnor i anfallsspelet. I Belgien är Romelu Lukaku glödhet på topp. I Italien finns målkungen Ciro Immobile. Fast med kreatören Kevin De Bruyne halvskadad och utan Eden Hazard framåt känns inte Belgien lika vassa när en stentuff motståndare står på andra sidan gräset. Därmed får Italien förtroendet att de tar sig vidare till semifinalen, genom att vinna efter fulltid, förlängning eller straffar.

Speltips Belgien - Italien:
Italien vidare till semifinal. Odds 1.71 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Belgien:
Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Youri Tielemans, Axel Witsel, Thorgan Hazard, Jeremy Doku, Kevin De Bruyne & Romelu Lukaku.

Bekräftad startelva - Italien:
Gianluigi Donnarumma, Giovanni Di Lorenzo, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Leonardo Spinazzola, Nicolo Barella, Jorginho, Marco Verratti, Federico Chiesa, Ciro Immobile & Lorenzo Insigne.
---

This is the stats tab
This is the post tip