Tungviktsmöte mellan de europeiska stornationerna England och Tyskland.

Spela riskfritt på matchen→

GRUPPSPELSFASEN

GRUPP D
1. England 3 2 1 0 2:0 7
2. Kroatien 3 1 1 1 4:3 4
3. Tjeckien 3 1 1 1 3:2 4
4. Skottland 3 0 1 2 1:5 1

England - Kroatien 1-0
England - Skottland 0-0
Tjeckien - England 0-1

GRUPP F
1. Frankrike 3 1 2 0 4:3 5
2. Tyskland 3 1 1 1 6:5 4
3. Portugal 3 1 1 1 7:6 4
4. Ungern 3 0 2 1 3:6 2

Frankrike - Tyskland 1-0
Portugal - Tyskland 2-4
Tyskland - Ungern 2-2

Preliminära elvor (Whoscored)

England (3-4-3) Pickford - Walker, Stones, Maguire - James, Phillips, Rice, Trippier - Foden, Kane, Sterling

Saknar: Henderson
Osäkra: Chilwell, Mount

Tyskland (3-4-2-1) Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens - Müller, Havertz - Gnabry

Saknar: Hofmann
Osäkra: Klostermann

Vilket både härligt och märkligt EM det har varit. Då tänker jag inte bara på coronamästerskapet som det ändå är med begränsad publik och så vidare. Utan även om de många skrällarna. Kroatien var nära att skicka hem Spanien, men spanjorerna räddade sig kvar i förlängningen. Schweiz hämtade upp två mål mot Frankrike och vann på straffar. Tjeckien spöade Nederländerna. Grejen i den här matchen är dock att inget resultat för betraktas som en skräll. Det är två så pass bra landslag - som visserligen inte imponerade särskilt mycket i gruppspelet något av dem - som möts på Wembley.
England är obesegrat men har lämnat mycket övrigt att önska. Särskilt framåt har det känts lite ogenomtänkt överlag. Engelsmännens anfallsidé har inte direkt överraskat motståndarna och det har blivit mycket spel runt straffområdet. Samtidigt har försvarsspelet varit desto bättre med inte ett enda insläppt mål. Sedan går det så klart att argumentera för att den gruppen inte var den tuffaste heller.

Tufft var det för Tyskland, som trots att de kryssade mot Ungern i sista omgången, gick vidare som grupptvåa på fyra poäng. Ganska generös utdelning. Vändningen mot Portugal var minnesvärd. Uddamålsförlusten mot Frankrike var en jämn historia. Medan 2-2 mot Ungern bara är för dåligt. Tyskarna har en hel del att förbättra om de ska klara av den här åttondelen. Historiken brukar väl tala för Tyskland i dessa möten men samtidigt är det inte så att jag tappar brallorna när jag ser Tysklands preliminära startelva. Jag tycker inte att England har ett sämre lag i grunden utan det är två jämna gäng.

Det blir nog det mentala som avgör här. Det jag tror rent spelmässigt är en match som står och väger och där det inte kommer vara någon huvudlös offensiv förrän mot slutet om så skulle behövas. Jag kan definitivt se det här mötet gå till förlängning också. Båda lagen har en del frånvaro men hanterbara sådana (se ovan)

Spela riskfritt på matchen→

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.80 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip