Blåvitt tar emot Elfsborg på måndagen. El Västico väntar alltså.
Mitt speltips: IFK Göteborg vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort. Asian +0 eller DNB alltså.

Matchen spelas på Ullevis gräs. Även om Elfsborg inte är samma utpräglade konstgräslag de var tidigare år är det knappast ett plus för deras del. Lägg till en del hemmapublik och att det är Stahres första tävlingsmatch och du har en hemmaplansfördel för Blåvitt. Ska bli intressant att följa laget under honom, förhoppningsvis blir det lite mer gas efter Rolle Nilssons trista riskminimering.

Blåvitt var ju framför allt svårslagna under våren. Hade raden 1-6-1 och lyckades alltså inte omvandla kryssmatcher till segrar. Förtjänade nog fler poäng än de tog. Har skador på Thern och Wernbloom medan Berg och Wendt inte är spelklara än. Så hade kunnat vara en starkare elva om de haft alla tillgängliga, men en tänkbar nuvarande elva känns ändå stark:

Anestis -
Jallow, Calle Johansson, Bjärsmyr, Kalley -
Hosam, Yusuf, Erlingmark, Norlin
Sana
Kolbeinn Sigthorsson

Elfsborg gjorde väl en okej vår. 4-1-4 i tabellrad, 12-11 i målskillnad. Ligger sjua inför den här omgången, vilket är ungefär där jag tror de slutar den här säsongen. För min del har de fortfarande inte hittat en ersättare till Jesper Karlsson, vilket märks då de är betydtligt trubbigare än i fjol. När dessutom mittfältaren med högst höjd (Simon Olsson) dras med skador (out här) känns det. Har också sålt Okumu under sommaruppehållet, vilket blir ett defensivt avbräck över tid. Jag var inte så förtjust i Elfsborg förra säsongen och jag tycker de är ett hack sämre i år. Tror inte Stahre förlorar sin första match i alla fall och att få nästan jämna odds på +0/DNB-linan tycker jag känns generöst.

Speltips: IFK Göteborg vinner, med insatsen tillbaka på kryss.

This is the stats tab
This is the post tip