På Wembley i England möts stormakterna Italien och England i en EM final. Som tidigare nämt är Italien ihop med England de två nationerna som har imponerat allra mest av alla nationer i mästerskapet, så en final mellan dessa giganter var trovärdigt.

Spela riskfritt på matchen →

Om matchen hade spelats på neutral mark, för att inte tala om Roms Olympiastadion, så hade Italien varit favoriter till att lyfta pokalen. I stället ges ett pyttelitet favoritskap till England, som ändå får spela på hemmamark inför en stor publik. Dock har Italien ändå, i mitt tycke, visat sig vara det mesta stabila landslaget genom mästerskapet, som kan slå ut vilken nation som helst.

Vägen till finalen för Italien har varit mot mycket bättre motstånd än vad England har fått brottas med. Gruppspelet var en parkpromenad, där Italien vann samtliga möten utan att ens släppa in något mål mot Turkiet, Schweiz och Wales. Det gjorde inte England heller mot Kroatien, Skottland och Tjeckien - även om de misslyckades med att vinna mot skottarna i en mållös match.

I åttondelsfinalen blev det mållöst för Italien mot Österrike efter fulltid. I förlängningen nätade inhopparna Federico Chiesa and Matteo Pessina varsitt mål innan Italien äntligen släppte in ett mål. Innan dess hade Italien hållit nollan i 10 raka landskamper, samt i 90 minuter mot Österrike. Vi pratar om över 1000 minuter. Så pass starka är Italien att bryta ner, trots att lagkaptenen Giorgio Chiellini i mittlåset har saknats. Han var tillbaka i kvartsfinalen och levererade på topp i en match som Italien vann mot Belgien med 2 - 1, där Nicolo Barella och Lorenzo Insigne nätade för Italien. Mot Spanien i semifinalen blev det 1 - 1 efter ordinarie tid där Italien drog det längstra stået och visade mest självförtroende på straffarna, som de vann med 4 - 2, på Wembley.

England tog en stark seger i åttondelsfinalen mot Tyskland med 2 - 0. Det ska de ha kredit för. Det var en imponerande laginsats och kanske deras bästa landskamp i turneringen. De följde upp segern med att krossa trötta Ukraina med 4 - 0 i Rom innan England återigen fick spela på Wembley, i en semifinal mot Danmark. Det var dock danskarna som var farligast inledningsvis och nätade genom ett snyggt frisparksmål av Mikkel Damsgaard. England ökade pressen och stressade Simon Kjaer att göra ett självmål. I förlängningen fick England en felaktig straff tilldömd som Harry Kane satte dit och finalplatsen var därmed säkrad.

Både Italien och England har varit väldigt svåra att bryta ner, då båda nationerna har försvarat sig på en världsnivå. Det är ytterst lite som skiljer nationerna åt. Ändå känns Italien vassare och svårare att slå ut. Efter att ha slagit ut Belgien och Spanien verkar Italien hetare och får återigen, för tredje gånger i rad på Rekatochklart, förtroendet att gå segrandes ur den sista duellen. Därmed blir det ett spel, till dubbla pengar i odds, på att Italien vinner mästerskapet - efter ordinarie tid eller förlängning eller på straffar.

Spela riskfritt på matchen →

Speltips Italien - England:
Italien vinner EM. Odds 2.00 hos bet365 , Hajper & Snabbare .

---
Bekräftad startelva - Italien:
Gianluigi Donnarumma, Giovanni Di Lorenzo, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Emerson Palmieri, Nicolo Barella, Jorginho, Marco Verratti, Federico Chiesa, Ciro Immobile & Lorenzo Insigne.

Bekräftad startelva - England:
Jordan Pickford, Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw, Kalvin Phillips, Declan Rice, Kieran Trippier, Mason Mount, Raheem Sterling & Harry Kane.
---

This is the stats tab
This is the post tip