På Wembley i England möts stormakterna Italien och Spanien i en semifinal i EM-slutspelet. Italien är ihop med England de två nationerna som har imponerat allra mest av alla i mästerskapet, så en final mellan dessa giganter känns väldigt trovärdigt.

Spela riskfritt på matchen →

Redan i gruppspelet hade Spanien bekymmer med att ta sig vidare till slutspelet. Sverige bjöd på hårt motstånd och klarade av att spela mållöst mot Spanien. Mot Polen blev det också oavgjort för Spaniens del, som behövde en seger i den sista gruppspelsmatchen mot Slovakien för att gå vidare till slutspelet. Det blev hela 5 - 0 till Spanien och en skön lättnad. Dock varade den inte länge då Spanien tappade en 3 - 1 ledning till 3 - 3 strax innan fulltid mot Kroatien, i åttondelsfinalen, men vann slaget på övertid. I kvartsfinalen krävdes det straffar mot Schweiz, trots att Spanien fick spela med en man mer sedan matchminut 77.

Det känns som att Spanien har haft alla marginaler med sig fram tills semifinalen, i och med att de vann straffarna mot Schweiz, som inte klarade av att hålla nerverna i styr när det väl behövdes som mest. Jag tvivlar på att turen håller i sig även mot Italien.

Det var inga bekymmer alls för Italien att ta sig vidare till slutspelet. Detta grejade de utan att ens släppa in något mål i vinstmatcherna mot Turkiet, Schweiz och Wales. I åttondelsfinalen blev det mållöst mot Österrike efter fulltid. I förlängningen nätade inhopparna Federico Chiesa and Matteo Pessina varsitt mål innan Italien äntligen släppte in ett mål. Innan dess hade Italien hållit nollan i 10 raka matcher, samt i 90 minuter mot Österrike. Så pass starka är Italien att bryta ner, trots att lagkaptenen Giorgio Chiellini i mittlåset har saknats. Han var tillbaka i kvartsfinalen och levererade på topp i en match som Italien vann med 2 - 1 mot Belgien (som fick en felaktik straff, som Lukaku satte). Nicolo Barella och Lorenzo Insigne nätade för Italien.

Spanien känns verkligen inte riktigt där och kommer att få stora bekymmer med att bryta ner Italien, som själva är vassa framåt. Därmed får Italien förtroendet, igen, att de tar sig vidare till finalen, genom att vinna efter fulltid, förlängning eller straffar.

Spela riskfritt på matchen →

Speltips Italien - Spanien:
Italien vidare till semifinal. Odds 1.77 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Italien:
Gianluigi Donnarumma, Giovanni Di Lorenzo, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Emerson Palmieri, Nicolo Barella, Jorginho, Marco Verratti, Federico Chiesa, Ciro Immobile & Lorenzo Insigne.

Preliminär startelva - Spanien:
Unai Simon, Cesar Azpilicueta, Aymeric Laporte, Pau Torres, Jordi Alba, Koke, Sergio Busquets, Pedri, Ferran Torres, Alvaro Morata & Dani Olmo.
---

This is the stats tab
This is the post tip