På Stadio Olimpico avslutar stormakten Italien sitt gruppspel med ett möte mot Wales som gästar dem. Ingen fotbollsnation i Europa är lika formstarka som Italien för tillfället, där segrar har radats upp utan något insläppt mål. Italien är redan klara till slutspelet men vill ändå fortsätta spela på topp och utöka sin segersvit. Gästerna Wales behöver bara en poäng och kan även vid förlust ta sig vidare, beroende på hur det går i Schweiz och Turkiet mötet. Allting talar för att Italien tar en ny seger.

Italien har gjort ett perfekt mästerskap hittills efter att ha segrat med siffrorna 3 - 0 över både Turkiet och Schweiz. I och med segrarna förlängde Italien sin segersvit till nio raka vinster - samtliga utan något insläppt mål. Wow! De är också obesegrade i 29 raka matcher och på god väg att tangera sitt tidigare rekord på 30 raka matcher utan förlust. Hemma i Italien har de tidigare aldrig haft bekymmer mot Wales där de har vunnit de tre senaste möten med 11 - 0 i total målskillnad. En seger bör det bli igen.

Även om Wales har spelat upp sig i mästerskapet, efter att ha spelat stundtals dåligt i genrepet, har poängen kommit mot betydligt svagare lag än Italien. Inte helt förtjänt tog Wales en poäng i kryssmötet mot Schweiz. Marginalerna var på deras sida. Däremot ska Wales ha all eloge för trepoängaren mot Turkiet, där storsjärnorna Gareth Bale och Aaron Ramsey var i högform. Wales behöver bara en poäng för att säkra avancemanget men en förlust kan också räcka gott och väl för en andra plats i gruppen.

Båda nationerna väntas lufta truppen något. Om så blir fallet är det ändå stor fördel till Italien, som har en betydligt större bredd. Därmed spelar jag på att Italien vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir alltså Italien asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Wales seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Italien (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en bortaseger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Italien - Wales:
1 asian -1. Odds 1.87 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Italien:
Gianluigi Donnarumma, Rafael Toloi, Leonardo Bonucci, Alessandro Bastoni, Emerson, Matteo Pessina, Jorginho, Marco Verratti, Federico Chiesa, Andrea Belotti & Federico Bernardeschi.

Bekräftad startelva - Wales:
Danny Ward, Ethan Ampadu, Joe Rodon, Chris Gunter, Neco Williams, Joe Morrell, Joe Allen, Connor Roberts, Daniel James, Aaron Ramsey & Gareth Bale.
---

This is the stats tab
This is the post tip