Möte på västkusten mellan Lindome och klassiska Ljungskile.

ETTAN SÖDRA
5. Ljungskile 11 5 3 3 16:8 18
13. Lindome 11 3 3 5 16:19 12

Lindome hemma
5 2 3 0 11:8 9

Formen
O, F, O, F, F

Senaste match
Assyriska Turabdin - Lindome 2-0

LSK borta
5 0 2 3 4:7 2

Formen
O, V, V, O, O

Senaste match
Ljungskile - Utsikten 0-0

Olsson - Hedenquist, Wålemark, Nohlgren, Zetterberg, Lassagård, Johansson, Aljafari, Lipovac, Zanjanchi, Alexander Nilsson

Bergman - Kadura, Martinsson, Adebahr, Wilson, Lindberg, Akamatsu, Abdallah Hussain, Garcia-Olsson, Henriksson, Abdellaoui

Avstängda: Fredrik Martinsson och George Wilson för Ljungskile. Erik Zetterberg i Lindome

Ett spännande möte mellan formsvaga Lindome och svårslagna Ljungskile. Hemmalaget kommer från tre torsk på sina fyra senaste. Samtliga på bortaplan, men laget har dessutom sju raka utan seger. Så det är inte konstigt att man börjat dala i tabellen. Inför helgens omgång ligger Lindome, som fick så mycket beröm för sin fotboll ifjol att tränarna snappades upp av Örgryte, på en 13:e plast i tabellen. Det betyder att laget är strax ovanför det negativa strecket. Till dagens match saknas mittbacken Zetterberg på grund av avstängning.

Ljungskile startar om i division 1 men hoppas snabbt vara tillbaka i Superettan. Och det är ett lag som har en en ungdomlig entusiasm kryddat med en del spets. Och LSK har visat sig väldigt svåra att slå. Laget har släppt in näst minst mål (8) efter Tvååker (7) och står på 18 inspelade poäng, fem segrar, tre oavgjorda och tre förluster, efter elva omgångar. Laget har tätkänning och jag tror att de kommer att spela kompakt och efter sina resurser för att straffa bollskickliga Lindome i omställningarna i dag. Det är mest press på hemmalaget och de bör ha det sämre självförtroendet av de två lagen efter den senaste tidens resultat.
LSK behöver börja få till bortaspelet och det här känns som ett lämpligt tillfälle. Fredrik Martinsson och George Wilson avstängda för LSK.

SPELTIPS
Jag spelar en tv-peng på Ljungskile draw no bet till 1.85 hos Nordicbet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip