Ungern - Portugal 0-3 (Guerreiro, Ronaldo x2)

Frankrike - Tyskland 1-0 (Hümmels, självmål)

Portugal (4-2-3-1) Patricio - Semedo, Pepe, Dias, Guerreiro - Sanches, Pereira - Silva, Fernandes, Jota - Ronaldo

Osäkra: -

Tyskland (3-4-3) Neuer - Can, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens - Sané, Müller, Werner

Saknar: Hofmann, Klostermann
Osäkra: Goretzka, Ginter, Gnabry

Ja, det är inte mycket utrymme för misstag i den här gruppen där Ungern så klart blir en slagpåse. Det fick Portugal erfara i den första omgången där slutresultatet landade på 3-0 till Portugal. Det skulle dock dröja så långt till den 84:e minuten innan Portugal fick hål på ungrarna - inför ett fullsatt Puskas Arena. Sedan var det proppen ur. Ronaldo gjorde två mål på fem minuter och kommer säkert med ett stort leende in till den här matchen. Portugal har ett gott resultat att spela på, för det är ju så att Tyskland blir pressat att vinna här eller åtminstone ta en poäng. Vi får inte glömma att de flesta grupptreor går vidare också så det räcker förmodligen långt med fyra poäng på en tredjeplats. Därför får tyskarna heller inte vara dumma. En pinne här och en kross mot Ungern kan alltså räcka även om de skulle sluta trea i gruppen.
För portugiserna är en poäng här guld värt. Därför tror jag på ett defensivt portugisiskt spel där kontringar på Ronaldo blir det stora anfallsvapnet. De har liksom ingen anledning att öppna upp sig mot tyskarna.
Tyskland föll tungt mot Frankrike efter självmål av Hummels i den 20:e minuten och där de sedan inte fick hål på Lloris. Det var inte direkt den bästa insats man sett av ett tyskt landslag och de kommer säkert revanschsugna och med ett stort driv. Samtidigt vet de om att en förlust här kan betyda godnatt.
Därför tror jag på en matchbild där båda lagen känner på varandra och respekterar varandras styrkor - fram tills det att matchens första mål sätter tonen.