Schweiz har krigat sig vidare till kvartsfinal mot Spanien. Kan de göra det "omöjliga" ?

VÄGEN TILL KVARTEN

Frankrike - Schweiz 3-4 (straffar)
Kroatien - Spanien 3-5 (förlängning)

Preliminära elvor (Whoscored)

Schweiz (3-4-1-2) Sommer - Elvedi, Akanji, Rodriguez - Widmer, Zakaria, Freuler, Zuber - Shaqiri - Seferovic, Embolo

Saknar: Xhaka
Osäkra: -

Spanien (4-3-3) Simon - Azpilicueta, Garcia, Laporte, Alba - Koke, Busquets, Pedri - Torres, Morata, Sarabia

Saknar: -
Osäkra: -

Det är inget dåligt EM vi har haft så här långt. Kolla bara på dessa två lags åttondelsfinaler som var ruskiga nagelbitare. Frankrike såg ju helt klara ut när Paul Pogba skickade in 3-1 med kvarten kvar. Att Schweiz, som visserligen tog ledningen, skulle orka göra två mål på en kvart? Det måste ha varit sjuka odds på det. Men det är charmen med fotbollen som återigen visade att allt kan hända. Seferovic gav matchen nerv med nio minuter kvar av ordinarie tid och i minut 90 kvitterade Gavranovic. Matchen gick hela vägen till straffar där Schweiz var kyligast.
Även Spanien behövde spela förlängning. Men inte straffar. Kroatien lyckades på exakt samma sätt som Schweiz, att komma tillbaka från 1-3-underläge. Kroaterna var ännu värre faktiskt genom att reducera i minut 85 och kvittera 90+2. Otroligt vilket drama. Men i förlängningen skulle spanjorerna skärpa sig och göra två mål. Morata och Oyarzabal nätade med kort intervall och sedan var det klart.
Även om jag gillar Schweiz och dess mästerskap så tror jag ändå att Spanien löser det här. Schweiz saknar dessutom stjärnan Xhaka vilket är ett superminus.

SPELTIPS
Mitt spel här blir Spanien att vinna och under 3,5 mål till 2.20 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip