Då både Schweiz och Turkiet har misslyckats med att vinna i sina inledande två gruppspelsmatcher är en seger av ytterst vikt när lagen drabbas samman. Matchen spelas på Bakus Olympiastadion i Azerbajdzjan. För att någon av nationerna ska ha en chans till att kvala vidare i EM, antingen genom en direkt biljett eller som en av de fyra bästa treor, är en trepoängare ett måste. Mötet väntas bli öppen, då båda nationerna måste jaga en seger, där Schweiz ändå är den mer sammansvetsade truppen.

Schweiz är i fara att inte få spela i slutspelet efter att ha tappat en ledning mot Wales till ett oavgjort resultat. I slutet av matchen hade Schweiz en boll i nätet, som dömdes bort för offside. Schweiz var det klart bättre laget men räckte inte riktigt till. Därefter blev det en väntad förlust i Rom mot Italien, som är stekheta. Schweiz är rankade på plats 13 hos FIFA och hade sex raka segrar inför mästerskapet. Förbundskaptenen Vladimir Petkovic har en stark trupp med Haris Seferovic och Breel Embolo på topp.

Turkiet sågs av några som en otippad vinnaren av turneringen efter en fin form inför EM. I mästerskapet har de ännu inte lyckats näta. Först blev det en storförlust mot Italien i Rom med 0 - 3, där turkarna var totalt utspelade från start till slut. Därefter ägde Turkiet matchen, eller åtminstone bollinnehavet, mot Wales, men lyckades aldrig bryta ner dem. I stället var det Gareth Bale som var matchhjälten efter assister till Aaron Ramsey och Connor Roberts. Försvaret fortsätter att underprestera i Turkiet.

Både Schweiz och Turkiet har offensiva vapen som är bra nog att skada vilket landslag som helst i värden. Däremot är det en enorm kvalitétsskillnad när det gäller defensiven. Schweiz är stabila och organiserade medan Turkiet har visat stora brister i backlinjen, som stundtals har agerat som en hönsgård. Hittills har detta kostat Turkiet i båda matcherna, samt att offensiven inte har levererat. Då Schweiz är den bättre nationen ska de kavla upp ärmarna och tar en seger, i hopp om vidare avancemang.

Speltips Schweiz - Turkiet:
1 - odds 1.74 hos Nordicbet & Betsson .

---
Bekräftad startelva - Schweiz:
Yann Sommer, Manuel Akanji, Nico Elvedi, Ricardo Rodriguez, Granit Xhaka, Remo Freuler, Steven Zuber, Xherdan Shaqiri, Silvan Widmer, Breel Embolo & Haris Seferovic.

Bekräftad startelva - Turkiet:
Ugurcan Cakir, Mehmet Zeki Celik, Merih Demiral, Caglar Soyuncu, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Hakan Calhanoglu, Cengiz Ünder, Irfan Kahveci & Burak Yilmaz.
---

This is the stats tab
This is the post tip