Grupp D och matchen mellan Skottland, som här har hemmafördel då matchen spelas på Hampden Park i Glasgow, och Tjeckien som av oddsmakarna gäller som knapp favorit.

Skottland slutade trea i sin kvalgrupp långt bakom Belgien och Ryssland. Fem vinster och fem förluster. Vann sedan mot både Israel och Serbien efter straffdrama. Tjeckien fick precis som dagens motståndare ihop 15 poäng i sitt gruppspel men skillnaden var att man bara hade fem lag i sin grupp och därmed endast torskade tre matcher. Slutade tvåa i gruppen efter England. Får ofta motståndarlagen att ta kort i matcherna.

Spela riskfritt på matchen →

I Nations League spelade lagen i samma grupp i Liga B. Tjeckien drog längsta strået trots att det var Skottland som vann båda mötena. 2-1 i Olomouc och 1-0 i Glasgow.

Spelaren vi lägger fokus på här är John McGinn. Mittfältaren från Premier League laget Aston Villa har på ganska kort tid vuxit till en nyckelspelare i detta Skottland. Gjorde sju mål i kvalet och har även inlett VM-kvalet med tre mål på tre matcher. I klubblaget blev det bara tre mål under säsongen då han har en lite mer defensiv uppgift där. Kort är någon Mr McGinn ofta drar på sig. 29 gula kort på tre säsonger med Villa. I landslaget har han hållit sig lite mer i skinnet och inte samlat så många kort än. Om vi kollar "dagsformen" på honom så är den på topp gällande kortsamlande då han avslutade säsongen med klubblaget genom FEM raka matcher med gult kort. I genrepet mot Luxemburg inför detta mästerskap så behövde han inte anstränga sig så mycket då man ägde mycket boll pga en man mer i 55 minuter då motståndarna fick rött kort med 10 min kvar av första halvlek.
Kommer här vara taggad att göra en bra match inför hemmapubliken och ställs mot tuffa spelare som Tomas Soucek, Alex Kral / Tomas Holes som håller till i mitten. Det kommer säkert smälla en del i matchen och McGinn är ett enkelt val att varna för domaren då han vet med sig att han ofta får kort och brukar vara ok med detta och inte klaga utan acceptera och köra vidare.

@knapp@Spela riskfritt på matchen→@https://www.rekatochklart.com/nyheter/riskfritt-spel-pa-fotbolls-em-utan-omsattningskrav/@end@

Vi testar ett fint kombo-spel här att John McGinn både gör mål och drar på sig ett kort. Har en fin bössa med skott utifrån. tar gärna hand om fasta situationer och kan även tänkas ta hand om eventuell straffspark. Är tuff på planen och vikar aldrig ned sig i närkamperna.

Lycka till med spelet!

This is the stats tab
This is the post tip