På Hampden Park i Glasgow inleder Skottland sitt EM äventyr när Tjeckien gästar dem i första gruppspelsmatchen. Marknaden ser på mötet som vidöppet, trots att skottarna får spela på hemmaplan och är ännu obesegrade i år. I mitt tycke är det märkligt med tanke på hur hårt Skottland har krigat för att kvala in till mästerskapet och hur väl de har lyckats. Tjeckerna har ett par förluster i ryggen, både i VM-kvalet och genrepet, så en bortaseger känns rätt så osannolik. Så det är en fördel till Skottland.

Spela riskfritt på matchen →

Det bjöds på drama och hög underhållning efter att Skottland hade vunnit tre raka EM-kval matcher mot San Marino, Cypern och Kazakstan. Därmed hamnade Skottland på en tredje plats i tabellen bakom Belgien (med full pott) och Ryssland, vilket ledde till en playoff plats. I playoffen blev det inga mål mot Israel i semifinalen, som skottarna vann på straffar. Borta mot Serbien blev det 1 - 1 där skottarna återigen vann på straffarna och tog en EM biljett. Detta år har det fortsatt gått bra för Skottland, som är obesegrade i både VM-kvalet mot Österrike, Israel och Färöarna samt i vänskapsmatcherna mot Nederländerna och Luxemburg.

Tjeckien tog en andra plats i EM-kvalgruppen, bakom England, där de gick på knock i samtliga matcher. Det blev fem segrar och tre förluster. Detta år inledde de lysande med en 6 - 2 seger i Estland samt 1 - 1 hemma mot Belgien. Sedan blev det en 0 - 1 förlust i Wales som följdes upp av en storförlust med 0 - 4 mot Italien. I den sista vänskapsmatchen studsade tjeckerna tillbaka igen och tog en komfortabel 3 - 1 seger över Albanien. Den vinsten är moraliskt viktig inför mästerskapet, som är ojämna.

Både Skottland och Tjeckien har spelare som håller till i engelska Premier League. Dock är det skottarna som ändå har fler och större profiler till antal, med Che Adams på topp, försvararna Kieran Tierney och Andrew Robertson samt mittfältarna Scott McTominay och John McGinn i truppen. Skottarna känns därmed lite vassare, samt att formen och hemmaplansfördelen också är på deras sida. Därmed lägger jag ett spel på en skottsk seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Tjeckien bortaseger och vinst vid en rak Skottland seger i matchen.

Spela riskfritt på matchen →

Speltips Skottland - Tjeckien:
1 asian 0 (samma som Skottland draw no bet) - odds 2.00 hos bet365 & Bethard .

---
Bekräftad startelva - Skottland:
David Marshall, Jack Hendry, Grant Hanley, Liam Cooper, Stephen O'Donnell, Scott McTominay, John McGinn, Stuart Armstrong, Andrew Robertson, Lyndon Dykes & Ryan Christie.

Bekräftad startelva - Tjeckien:
Tomas Vaclik, Vladimir Coufal, Ondrej Celustka, Tomas Kalas, Jan Boril, Tomas Soucek, Alex Kral, Lukas Masopust, Vladimir Darida, Jakub Jankto & Patrik Schick.
---

This is the stats tab
This is the post tip