Sverige och Ukraina gör upp om en kvartsfinalplats i Glasgow.
Mitt speltips: Ukraina att ha över 3,5 skott på mål. bet365 .

Spela riskfritt på matchen→

Tycker det här är en väldigt svår match att sia om. Nog rätt att Sverige är knappa favoriter på 1x2-marknaden, men jag tror det blir en jämn och tajt match. Blickar därför mot specialmarknaden att Ukraina ska ha minst fyra skott på mål. Marknaden finns hos bet365 men även hos andra bolag till liknande odds. Förhoppningsvis har Olsen en bra dag och räddar skotten.

Alla har såklart hängt med i "debatten" om hur Sverige spelat hittills. Många stunder svagt passningsspel och lågt bollinnehav. Svårt att se att det skulle se särskilt annorlunda ut här, även om Kulusevski möjligen kommer in från start. Sverige lär spela sitt vanliga 4-4-2-spel där de sjunker lågt stundtals. Ukraina är ett lag som gärna har en del boll, men de är inte blyga för att gå till anfall på ett direkt sätt snarare än att rulla runt boll. Har också pjäser som Malinovskiy, Yarmolenko och Zinchenko - spelare som gärna tar avslut från distans. Mot ett Sverige som gärna står lågt kommer distansskott troligtvis vara ett av alternativen för Ukraina. Slog en 3,5-lina vad gäller skott på mål mot både Nederländerna och Nordmakedonien, men gjorde det inte i katastrofinsatsen mot Österrike.

Sverige släppte till 16 avslut mot Spanien (fem på mål), åtta mot Slovakien (0 på mål) och 19 mot Polen (sju på mål).Släppte även till en hel del avslut mot Georgien i våras för den som minns och släppte in minst fyra skott i nästan alla Nations League-matcher när vi spelade i a-gruppen. Har inte legat under i mästerskapet ännu, så svårt att sia om hur vi kommer agera i ett sånt skede. Men tror inte vi är skickliga nog att kunna ha totalt övertag i ett sånt läge och Ukraina kommer kunna kontra vasst och komma till avslut i ett sånt läge. Skulle Sverige ta ledningen bör Ukraina slå den här skottlinan relativt enkelt då jag tror på en matchbild liknande den mot Polen senast.

Spela riskfritt på matchen→

Jag är orolig över den här matchen, då jag tycker Ukraina underskattas. Visst var insatsen mot Österrike usel, men potential finns i laget. Tycker de underskattas när de målas upp som underdog i oddsmarknader som gäller antal hörnor och antal skott på mål - tror de kan ha väl så många hörnor/avslut som Sverige. Med flera skottsugna distansskyttar tror jag de har bra chans att ha minst fyra avslut mot Sverige här. Förhoppningsvis får vi en matchbild där Sverige leder en (stor) del av matchen och då ska det här spelet ha jättechans. Men tycker det bör kunna sitta även vid kryssläge eller till och med om Ukraina leder.

This is the stats tab
This is the post tip