På Bakus Olympiastadion i Azerbajdzjan spelas kvartsfinalen mellan Tjeckien och Danmark i EM slutspelet. För Tjeckiens del har det blivit blandade resultat i gruppspelet där de tog en tredje plats bakom England och Kroatien i toppen av gruppen. Tjeckien har kvalat till slutspelet som en av de fyra bästa treorna och därefter slagit ut Nederländerna. Även Danmark kvalade vidare med nöd och näppe. Fast väl i slutspelet har Danmark lyckats hålla i den fantastiska formen och är givna favoriter till att slå Tjeckien.

Förbundskaptenen Jaroslav Silhavy har lyckats väl med det tjeckiska landslaget genom att ta dem vidare till slutspelet. Vägen dit har varit krokig. Först blev det en given seger över Skottland med 2 - 0, där målkugen Patrik Schick nätade båda gångerna. Han fortsatte med att göra mål mot Kroatien, på straff, i ett möte som slutade 1 - 1. Därefter blev det en förlust på Wembley mot England med 0 - 1. Framåt förlitar sig Tjeckien helt på Patrik Schick, som alltså har nätat samtliga mål för nationen. Mål gjorde han även mot Nederländerna, som fick mittbackschefen Matthijs de Ligt utvisad efter 55 minuter. Detta visade sig vara helt avgörande då Tjeckien tog vara på detta och vann åttondelsfinalen med 2 - 0, efter mål av Tomas Holes och Patrik Schick.

Danmarks inledning i turneringen var minst sagt dramatisk efter att Christian Eriksen gick hjärtattack i slutet av den första halvleken mot Finland. Matchen återupptogs samma kväll och Danmark förlorade mötet. Förlust blev det även mot Belgien. Danmark behövde vinna stort i den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland och lyckades med bedriften. Det blev hela 4 - 1 och Danmark tog därmed andra platsen i gruppen - med bara 3 poäng. Succén fortsatte i slutspelet där Danmark krossade Wales med hela 4 - 0 i Amsterdam. Kasper Dolberg presenterade sig på allvar efter två mål där Joakim Maehle och Martin Braithwaite fyllde på i målprotokollet. Med den formen är Danmark återigen en otippad vinnare i mästerskapet och kan slå vem som helst.

Även om Tjeckien är den stora överraskningen i EM hittills är det mycket som talar för att deras äventyr tar slut mot Danmark. Då danskarna har nätat 8 mål på de två senaste landskamper är de givna favoriter till att slå Tjeckien, redan efter ordinarie tid.

Speltips Tjeckien - Danmark:
2. Odds 2.15 hos Snabbare & Hajper .

---
Bekräftad startelva - Tjeckien:
Tomas Vaclik, Vladimir Coufal, Ondrej Celustka, Tomas Kalas, Jan Boril, Tomas Holes, Tomas Soucek, Petr Sevcik, Lukas Masopust, Antonin Barak & Patrik Schick.

Bekräftad startelva - Danmark:
Kasper Schmeichel, Jannik Vestergaard, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen, Pierre-Emile Hojbjerg, Thomas Delaney, Joakim Maehle, Martin Braithwaite, Kasper Dolberg & Mikkel Damsgaard.
---

This is the stats tab
This is the post tip