Dags för årets Alfred Dunhill Links. En avslapplnad ProAm-tävling, som spelas över tre banor...

Med tanke på att det är amatörer (kändisar och kompisar/familj till spelarna) i fältet, så är uppsättningen tämligen enkel.

Det är inte dom svåraste pinnplaceringarna och ruffen är hyfsat nedklippt.

Men tro inte att det är något jippo. Det står dyrbara Race To Dubai-poäng på spel.

Det är en rad duktiga spelare som tagit hem den här titeln. Lee Westwood, Tyrell Hatton, Padraig Harrington, Martin Kaymer, med flera...Men vi har även sett mer anonyma spelare som Oliver Wilson med bucklan.

Banor som används:
St Andrews
Carnoustie (svårast)
Kingsbarns

Tommy Fleetwood är en avslappnad "gilla-livet-kille". Har inget emot den något skojfriska stämningen som kan uppstå innan rundan och mellan slagen...Men har också en rejäl vinnarskalle och kan "ställa om" till tävlingsmode, så fort det behövs.
Har sniffat på den här titeln ett flertal gånger de senaste åren. Har två femteplatser och två andraplatser på sitt samvete.
Känns som det är på tiden nu. Kan spelas med något upptrissad insats.

***
Utöver det så gillar jag:

Ryan Fox – odds 226.00 bet365 5 platser
Slår brutalt långt. Man brukar aldrig lyfta fram längd som en nyckel för att bli bra på Linkgsgolf. Men det går inte att blunda för Ryans resultat på kustnära, blåsiga banor. Över de senaste tio åren, på den här typen av banor, så har han tjänat närmare två slag mot övriga fältet. Galna siffror. Vi var nära att vinna med honom på Irland för något år sedan. Till 91 gånger pengarna...Nu får vi 226! Kan inte låta bli.

Eddie Pepperell – 101.00 Unibet 6 platser
Samma sak här. Eddie Pepperell har en kuslig förmåga att höja/förbättra sin snittscore när det vankas Linksgolf. Sitter förhållandevis bra till i R2D-rankingen, men en bra tävling nu, skulle verkligen bli grädden på moset.

Joakim Lagergren – odds 101.00 bet365 5 platser
Sådär. Nu börjar vi känna igen Joakim. Kändes som all hans energi gick åt under segern på Sicilien. Haft svårt att nå upp i normal standard efter det, men den senaste tidens insatser vittnar om att formen är på antågande.
Intervjuades i Viaplay nyligen och sa då själv att spelet känns riktigt bra. Fick också frågan om han känner sig pressad i och med att kortet inte är säkrat..."Det har jag inte ens tänkt på, jag siktar snarare på att ta mig in i slutspelet". Älskar den attityden. Ska nu också ut i en tävling som han verkligen gillar. Missade kvalgränsen i fjol, men innan dess, placeringar på: 5–5–12.

***

This is the stats tab
This is the post tip