Hejsan!

Europatouren har varit på vift de senaste veckorna...

Från Marocko, till Kina – men nu tillbaka i Europa.

Southport...Som kallas för "Englands Golf-kust". Häftig bana, dessutom...

British Masters. Tar nu plats på Hillside GC. Många hävdar att de sista nio hålen tillhör de allra bästa i världen.

De första nio hålen sägs likna Carnoustie, lite mer platt.

Men det är onekligen en Links-bana, med allt vad det innebär. Hårt, blåsigt, svårt.

Men enligt prognos så ska det falla en hel del regn i morgon (onsdag), så torsdagsrundan kan nog underlättas något (mjukare greener).

Jag har inte stenkoll på bana, inte mer än det jag sett på bild och Youtube...Har använts under kvalspel till The Open, men har då satts upp något annorlunda.

Gör därför bara två Outright-spel (som också synas under First Round Leader)...Vill ha lite öppet för eventuella livedrag under tävlingens gång.

Tommy Fleetwood är tveklöst den bästa spelaren i fältet och blir naturlig favorit. Men står också som värd och har en hel del annat att tänka på...Jag scrollar nedåt och finner istället...

Richie Ramsay – odds 111.00 bet365 Vinnare/Plats
Ledare efter första rundan – odds 91.00
Största farhågan? Eventuell jetlag. Men jag hoppas att han ska ha hunnit få tillräckligt med sömn för att studsa tillbaka.
Gillade det jag såg av Richie i Kina. Puttade sinnessjukt bra. Slutade T14 och då ska vi ha i åtanke att han hade en handfull koppsnurr (som gick ut). Som sagt, såg väldigt bra ut, och han själv verkar väldigt belåten med sitt spel just nu – vilket vi kunnat se av hans flöde på Twitter ("Played lovely, stayed patient out there – game is looking good"). Som den skotte han är så finns det gott om Links-rutin och han står med framskjutna placeringar i både Alfred Dunhill Links och under Scottish Open.
Var T5 efter 36 hål under The Open 2017. Jag är förvånad över att vi erbjuds tresiffrigt.

Callum Shinkwin – odds 101.00 bet365 (Vinnare/Plats)
Ledare efter första rundan – odds 67.00
Haft en kort, men händelserik karriär. Vi har dock redan lärt oss en hel del om Callum. Slår bollen extremt bra och verkar ha ett starkt psyke. Har tappat sina fulla spelrättigheter, men tagit det på ett bra sätt och ofta levererat när han fått chansen den här säsongen. Jag skulle vilja påstå att Callum spelar bättre golf nu, än när han tvingade fram särspel i Scottish Open på Dundonald Links.

Joakim Lagergren Ledare efter första rundan – odds: 201.00 Unibet (Vinnare/Plats)
Kom igen nu, Jocke! Du kan bättre. Ja. Formen är knappast stekhet. Snarare tvärtom. Men det finns så mycket golf i Lagergren och han har visat sig trivas på Links-banor. Tog sin första seger på Europatouren i fjol, på ett blåsigt Sicilien.
Jag hoppas att en svensk blixt slår ned på torsdagen. Lagergren har överraskat från "ingenstans" tidigare.

***

This is the stats tab
This is the post tip