Hejsan!

Europatouren har alltså gått ur sin dvala.

Drog igång igen förra veckan. Då var det Marocko.

Nu har lasset gått hela vägen till Kina, för China Open.

Spelplats: Genzon GC.

Användes senast 2014 för China Open, men har efter det stått som värd för Shenzhen International för 2015-2017, så vi har ändå ett okej underlag att gå efter.

Det är faktiskt inte så svåranalyserat, när det kommer till själva banan.

Träd som ramar in fairway – som dock på de flesta håll är hyfsat generös.

För att förtydliga, så kan vi sno ett citat från Alexander Levy:
"Banan passar mig bra, tämligen öppen från Tee och sedan mjuka greener, så det blir mer prickskytte, vilket jag gillar".

Den stora nyckeln, om man ser tillbaka och även lyssnar på intervjuer från diverse spelare...Det är att scora på Par5-hålen.
Det är A och O på Genzon GC.

Haotong Li blir spelbolagens stora favorit. Inte så konstigt. Högkapabel. Hemmaspelare.
Men vi har sett det många gånger förut...Stora hemmahopp tvingas lägga mycket energi på annat.

Gör två outright-spel.

Thomas Detry – odds 29.00 bet365
Börjat närma sig toppformen. Träffat väldigt mycket greener i sina två senaste starter och på Genzon så gäller det att ge sig birdiechanser. Är också stark på Par5-hålen med sin längd. Starkt vinnarbud i mina ögon.

Scott Jamieson – odds 126.00 Unibet Vinnare/Plats
Har bara vunnit på Europatouren en gång. Ja, bara...Det borde ha varit så många fler titlar. Men Scott har en tråkig tendens att putta bort sig när han har vinnarläge. Som i Oman nyligen. Rent slagmässigt har han allt som krävs för att lyckas på Genzon. Ska också nämnas att Bern Wiesberger, som vann förra tävlingen på den här banan, rankades som 31:a på greenerna den veckan. Så, man kan komma undan med halvdan puttning.

***
Gör sedan tre FRL-spel (Ledare efter första rundan).

Mike Lorenzo Vera – odds 51.00 bet365
Oj, vad jag unnar MLV en seger på Europatouren. Brinner för golf. Sympatisk kille, dessutom. Startar ofta tävlingar bra, men har ofta stora problem att sy ihop säcken. Samma visa nu igen?

Min Woo Lee – odds 67.00 Unibet
Lovande yngling som har vassa amatör-meriter. Rory McIlroy som favoritspelare. Kan förstå varför...Han har tagit efter en hel del. Slår bollen brutalt långt och banan bör passa som handen i handsken.

Adri Arnaus – odds 81.00 Unibet Vinnare/Plats
Enorm kapacitet. Känns som det bara är en tidsfråga innan han sätter sig på kartan ordentligt. Gjort bra tävlingar på Challenge Tour i Kina.

This is the stats tab
This is the post tip