Hejsan!

Alla Links-älskare har något att se fram emot...I tre raka veckor!

Vi börjar i Irland, på västkusten...Precis utmed havet och stranden vid Liscannor Bay.

Banan heter Lahinch. Så mycket klassisk Links-bana som det bara går.

Utan vind – lätt. Med vind, som det brukar vara, riktigt klurig.

Mitt upplägg blir följande:

Andy Sullivan – odds 81.00 Unibet
Högkapabel spelare som älskar den här typen av test. Har framförallt lyckats när tävlingarna har gått på banor precis utmed havet T6 på Royal County Down, T20 på Portstewart under 2017 och T6 under förra året på Ballyliffin. När spelet stämmer så kan Andy göra slarvsylta av i stort sett alla startfält. Kommer ha gott om stöd i läktarleden, dessutom.

Bernd Wiesberger – odds 51.00 bet365
Kom tillbaka till den här säsongen från ett långt skadeuppehåll. Haft problem med tajmingen, men efter segern i Danmark så har vi känt igen Bernd Wiesberger igen. Tillhör normalt sett eliten på Europatouren och jag tror hårt på honom den här veckan.
Var delad fyra på Killarney 2011 och gick hela vägen till särspel på Royal County Down under 2015. Noterbart är att den banan är väldigt lik Lahinch. Framförallt då det är många "blinda slag". Gäller att ha längdkontroll och tro på det man gör...

Alexander Björk – odds 126.00 Unibet Vinnare/Plats
Alexander har legat lågt den här sommaren. Vilat sig i form till de närmaste stora tävlingarna. Unibet har tagit stor ställning på flera håll den här veckan. Känslan är att man helt missat Alex Björks Links-resultat (inga solklara topplaceringar, men det har varit väldigt små marginaler). Ska inte stå i tresiffrigt!

Victor Dubuisson – odds 81.00 Unibet
Känns lite väl bortglömd. Dåligt facit på Irland, men jag sätter det under "slumpfaktorn". Har gjort bra resultat på Linksbanor både i England och på Skottland. Skiljer sig inte nämnvärt. Formkurvan pekar i rätt riktning och den lugne Victor Dubuisson har kyla/psyke att ta sig runt Lahinch på ett framgångsrikt sätt.

Ryan Fox – odds 91.00 Unibet
Har egentligen inte ett spel som man förknippar med Links-golf, men gör det ofta väldigt bra på den här typen av banor.
Slår våldsamt långt och känner sig väldigt trygg med drivern. Missade han fairway så är det ändå bara korta järn/wedgar kvar.

Joakim Lagergren, Ledare efter första rundan – odds 126.00 Unibet Vinnare/Plats
Jag trodde att segern på Sicilien skulle fungera som en språngbräda för Joakim. Men istället har spelet gått i stå.
Inte alls varit så bra som han vill och kan. Nu är till och med "kortet" i farozonen. Har visat sig behärska blåsiga förhållanden flera gånger förut och brukar trivas på den här typen av lite trögare, ondulerade greener. Behöver börja klara kvalgränser.
Sätter plattan i botten? Kapacitet finns. Kom igen nu, Jocke!

This is the stats tab
This is the post tip