Hejsan!

Dags för Årets Andra Major.

Fortsätter rotera runt på olika banor. Den här gången är dags för långa, svåra, tuffa, jobbiga – men häftiga, Bethpage Black.

Rent geografiskt så är det Farmingdale, New York som är skådeplats.

Spelas enligt Par70 – och Par4-hålen är "extremt utmanande", för att citera Jordan Spieth.

Många upphöjda greener och saken blir inte lättare att man många gånger kommer ha långa/mellanlånga järn in på andraslagen.

För mig säger det en sak...Hitta spelare med hög bollbana.

En annan sak...
Alla, oavsett kaliber, kommer att missa greener och där väntar en uppsjö av bunkrar. Det är en annan faktor att ta hänsyn till...Vilka spelare är bra på att rädda par efter sand-besök?

Pepprar in några drag Outright-spel, som också kryddas med "Ledare efter första rundan"...

Tony Finau – odds 41.00/46 Unibet / bet365
Tillhör de 10-15 spelare som har tillräckligt med Tee-power för att tämja Bethpage Black. Till den grad att man inte behöver använda långa järn in till greenen. Spelar på sitt favorit-underlag (Poa/Bent) och sätter alltid plattan i mattan direkt från start.

Julian Suri – odds 151.00/126.00 Vinnare/Plats
Ni som följer Europatouren vet att den här killen är "the real deal". Har alla möjligheter/egenskaper för att ta steget över till PGA-Touren. Bra ballstriker. En av dom absolut bästa Tee-till-Green på Europatouren. Och där spelas många tävlingar på sämre underlag än det som kommer vänta nu. Visat starkt psyke i pressade situationer tidigare.

Henrik Stenson – odds 71.00/61.00 Vinnare/Plats
Det är dom här tävlingarna som Henrik Stenson lever för. Kan ibland kännas som han har lite svårt med inställningen under "vardagslunken". Som sagt...Bethpage Black kräver mycket, när det kommer till järnspelet. Och där ligger "Ice-man" i framkant på Touren. Hans järnfyra kan bli ett grymt vapen. Par70-bana...Perfect fit för Henrik!

Patrick Cantlay – odds 46.00/51.00
Det finns väldigt mycket som pekar på en bra tävling för Patrick Cantlay. Ett av de absolut bästa snitten sedan 2014, när det kommer till tävlingar med A-graderat startfält. Älskar Poa-Annua-greener. Sedan, framförallt...Cantlay är fenomenal på att hitta lösningar på svåra banor. På banor som snittar +0.75 över par, sedan 2014, så har han bara nio spelare före sig när det kommer till "tjänade slag".

Ross Fisher, Ledare efter första rundan – odds 151.00 Vinnare/Plats
Som alltid...Spelare från Europatouren underskattas. Det finns X antal exempel, men det går inte att syna alla. Jag gör ett försök med Ross Fisher. Slår tillräckligt långt för att klara sig oå Bethpage Black och har samma kapacitet som flera andra i fältet – som står i odds som saknar tre, fyra, fem tiondelar.

Bronson Burgoon – odds 501.00/251.00 Vinnare/Plats
Enormt långskott, men jag gör ett försök. När Bronson spelar som bäst, så håller hans Tee-spel riktigt bra klass.
Det var en vass driver som satte honom längst upp på Leaderboarden efter 18 hål under CIMB Classic i höstas.
En annan faktor som jag väger in är att Bronson börjat tjäna allt fler slag på Poa/Annua-greener.

***
Det var allt för nu...Kan ramla in fler drag under onsdag/torsdag.

This is the stats tab
This is the post tip