Hejsan!

PGA-säsongen har som bekant precis rullat igång.

Sanderson Farms har fått ett lyft i kalendern, men krockar med Europatourens flaggskepp och lyckas ändå inte riktigt få till ett glittrande startfält.

Absolut inte dåligt, men långt ifrån "A-klassat".

Ur bettingsynpunkt är det dock en tävling jag gillar. Vi har gott om underlag att gå efter...The Country Club of Jackson har stått som värd för tävlingen sedan 2004.

Inte anpassad efter en och samma speltyp, utan i stort sett ALLA har chans att vinna.

I fjol var det sluggern Cameron Champ som gick vinnande ur striden, men året innan dess var det kortslående Ryan Armour som hittade rätt (som en blixt från klarblå himmel, ska sägas).

Vi håller till i Södra USA och det är mjuka förhållanden, på Bermuda-gräset.

Man kan absolut dra en fördel av att vara lång från Tee, men med tanke på att trädridåer löper längs fairway, så gäller det att hålla tungan rätt i munnen...

Jag har saltat på lite extra på Brendan Rodgers den här veckan.

Inledde förra säsongen bländande, men drabbades sedan av skadebekymmer...

"Allt kändes så bra, jag var nära att vinna, sedan blev jag skadad och kunde bara sitta och se på när jag rasade på FedEX-rankingen".

Var alltså nära att vinna RSM Classic. Sköt 61–62 (galet) under helgen, för att sedan få se sig besegrad i särspel av Charles Howell III.

Det var på samma breddgrad som den här veckan, och på samma typ av gräs.

Det är ingen slump att han gjort bra i från sig under Sanderson Farms också...Peggat upp två gånger och Noterat Topp20-platser vid båda tillfällena.

Landade på en halvtrist 47:e-plats i säsongspremiären förra veckan, men spelade mycket bättre än vad den siffran antyder...
Inledde 68–66–66, men sköt bort sig under söndagen när han stoppade gaspedalen i botten (75a).

Där får man ta det onda med det goda. Kan ibland bli lite väl girig, men det är samtidigt på det sättet som han tog sig till särspel förra året under RSM Classic.

Säg att han hade skjutit en 66:a även under söndagen senast...Då hade det inneburit en Topp5-placering, så formen är nog bättre än vad man kan tro vid första anblicken.

Skadeproblemen har han också lagt bakom sig. Ska inte vara några problem alls.

Karriärstatistik: Tre andraplatser, två tredjeplatser och totalt tolv Topp10-placeringar. Kommer att vinna. Frågan är bara när...

Mitt bud är att det kommer ske på Bermuda-gräs...Förhoppningsvis redan den här veckan.

***
Väljer även att syna:

Roberto Castro – odds 71.00 bet365 . Gillar Bermuda och har ett väldigt gott öga till den här tävlingen.

Jimmy Walker – odds 126.00 bet365 . Orkade inte hela vägen förra veckan, men visade upp höga toppar. Två av hans PGA-segrar har plockats på Bermuda-gräs.

***

This is the stats tab
This is the post tip