Hejsan!

Hejsan!

Irish Open har vi ingen lycka med...

Förra året så missade Ryan Fox en tvåmetersputt för seger – odds: 91.00...Föll sedan i särspel.

Nu i helgen, så prickade vi både Andy Sullivan och Bernd Wiesberger...Delade andraplatsen!

Irriterande.

Men ska inte gråta över spilld mjölk. Sätter istället fokus på att ta revansch i Scottish Open.

Blir en ganska ny bekantskap.

Spelplats: The Renaissance Club. Öppnade så sent som 2008. Byggdes av Tom Doak.

Beskrivs som en "Modern Links-bana", där största nyckeln ligger vid spelet in mot dom stora greenerna.
Det handlar helt enkelt om att träffa mycket greener...Men också om att hitta rätt plats på greenerna.

Mina val landar på...

Tyrrell Hatton – odds 34.00 bet365
Har en känsla av att Tyrrell Hatton kan slå till med en riktigt bra tävling. Suktar efter en seger och banan ska kunna passa som handen i handsken. Påminner väldigt mycket Castle Stuart, där Tyrrell slutade på andraplats för tre år sedan (bakom Alexander Noren). Förtjänar lite högre insats den här veckan.


Andy Sullivan – odds 46.00 Unibet
Har själv medgett att han blev lite slapp och loj efter Ryder Cup. Hamnade i en svacka. Men har sedan en tid tillbaka insett att det krävs kontinuerligt hårt arbete för att kunna konkurrera. Det börjar synas nu. Älskar att spela i Skottland och värd att få en ny chans efter andraplatsen i Irland i helgen (fan, också). Bytt boll och återigen fått tillbaka sin naturliga fade. Ser mer bekväm ut.


Jordan Smith – odds 67.00 Unibet
Här blir det mer eller mindre bara statistik-baserat. Man vet att Jordan Smith alltid träffar mycket greener och efter lite grävande så finns det nu också svart på vitt...Bäst stat på hela Touren den här säsongen, när det kommer till prickade greener. Med en hyfsat het putter så kan det bära långt.


Richie Ramsay – odds 201.00 Unibet Vinnare/Plats
En av spelarna i fältet som absolut bäst känner till den här banan. Hur då? Är nämligen medlem på The Renaissance Club.
Har spelat i alla möjliga förhållanden och har stenkoll på vilken/vilka klubbor han ska använda. "Edge" på den fronten och jag tycker att allt över 150.00 är värt att syna. Gedigen spelare i grunden, men inte fullt samma spets som 30-40 andra killar i fältet.


David Law – odds 351.00 bet365 Vinnare/Plats
Haft det tufft utanför golfbanan med tråkiga saker som hänt inom familjen. Men är i grunden en glad och sympatisk kille.
Kommit ut starkare än någonsin. Otroligt ödmjuk. Men låt er inte luras. Backar inte undan. Ni minns väl vad han gjorde i Australien? Eagle på sista hålet, för seger. Synades - och rättades till 221.00 i Odds! Har vunnit på Challenge Tour i Skottland och enligt obekräftade uppgifter så ska han känna till den här banan bra. Blixtrar till igen?


Jaco van Zyl, Ledare efter första rundan – odds 176.00 bet365 Vinnare/Plats
Gått igenom ett helvete med massor av skador senaste åren. I början av året var han på väg att, tillfälligt (över ett år), lägga klubborna på hyllan. Tvivlade på att han hade vad som krävs för att spela på högsta nivå. Men då, från ingenstans, var han uppe och nosade på segern på Sunshine Tour igen – hittade glädjen. Och svingen (som man blir avundsjuk på). Är bara glad över att få vara med och slåss på elitnivå igen. Älskar att resa och se nya ställen. Kanske kan få se sig själv högt upp på Leaderboarden också? I alla fall till en början.

This is the stats tab
This is the post tip