Nu är vi äntligen där, finalen i hockey-vm 2019 där ett lag ska koras till mästare.

Kanada har tagit sig hela vägen till final efter att man vunnit samtliga matcher i detta VM, förutom i premiären då man förlorade mot just Finland med 3-1.
I kvartsfinalen vann man mot Schweiz efter att man varit riktigt illa ute då man kvitterade med endast sekunden kvar av matchen, där man sedan avgjorde i förlängningen. I semifinalen vann man med 5-1 mot Tjeckien och nu talar väl allt för att man vinner guldet?
Även om man inte briljerat i alla matcher man vunnit så har man hittat ett recept som gör att segrarna trillat in, och nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen i finalen.
Mark Stone har sett bra ut på slutet, och sedan Dubois kom in i laget så har han gjort poäng i samtliga matcher sedan dess.
Man har redan spelat mot Finland tidigare under turneringen och har man bara scoutat laget ordentligt så tror jag att man visar sig bäst här.

Finland har skrällt sig hela vägen till final och det trodde jag inte efter förlusten mot Tyskland i den sista gruppspelsmatchen. I kvartsfinalen fick Sverige se sig besegrade efter att Finland hämtat upp 1-3 till 3-3 samt 3-4 till 4-4 där man senare avgjorde i förlängning. I semifinalen stod man kanske för en ännu större skräll då man slog ut Ryssland med 0-1, och att man lyckas nolla ett lag som Ryssland med alla dessa stjärnor trodde jag verkligen inte. Nu är man i final hur osannolikt det än låter, och man ska försöka slå Kanada för andra gången i detta VM.

Kanada förlorade premiären mot Finland, men det var ändå lagets första match i detta VM och man ser bättre ut än vad man gjorde då, och här tror jag Finland snubblar på målsnöret och får med sig en silvermedalj hem, en valör nog ingen hade räknat med på förhand.

Speltips: 1 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip