Den på förhand kanske hetaste kvartsfinalen spelas mellan Ryssland och USA, två grymt skickliga lag offensivt och isen kommer vara fylld av stjärnor.

Ryssland tog sig till kvartsfinal genom att vinna samtliga matcher i grundserien. Man slog Tjeckien med 3-0, Sverige med 4-7 och Schweiz med 0-3 för att nämna de tuffaste matcherna. Man ser riktigt bra ut och när man bara bestämde sig för att att ta tag i matchen mot Sverige i andra perioden så gjorde man det på ett extremt sätt och vann perioden med 0-6.
Detta ska inte gå mot ett Sverige med så pass bra lag, och detta visar bara hur bra lag Ryssland har denna gången.
Man har även visat att man är oerhört skickliga i defensiven och man släppte bara in sju mål i gruppspelet där fyra kom mot Sverige, och tre av dessa kom i sista perioden när matchen redan var avgjord.

USA slutade fyra i gruppen och det var väntat att man skulle få ett blytungt motstånd.
Man har dock inte imponerat hittills och hade tex Tyskland före sig i tabellen. Man hade även ett Finland utan NHL-stjärnor före sig, och detta var nog en missräkning. Nu är det dock kvartsfinal som gäller och det spelar ingen roll hur många poäng man tog, utan det är här och nu det gäller, vinna eller försvinna.
Defensiven tycker jag måste höja sig avsevärt om man ska ha någon chans i matchen här då man släppte in 15 mål i gruppen, speciellt då Kanada var det enda riktigt bra motståndet på pappret.

Ryssland har imponerat genom hela gruppspelet vilket inte USA har, och jag tror ryssarna fortsätter att producera offensivt med spelare som Kucherov och Gusev i spetsen.

Speltips: Ryssland över 3,5 mål och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip